Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Problema numărului 7
Mar 05, 2018
Frumusețea matematicii constă în precizie. Matematica înseamnă „alb” sau „negru”, adevărat sau fals, A sau B, de cele mai multe ori. Dar, când rezolvarea necesită cunoștințe elementare privind ordinea operațiilor, o simplă problemă de algebră (precum problema numărului 7) poate fi foarte frustrantă.
O dovedesc răspunsurile contradictorii de la această problemă de matematică, aparent simplă, care a generat o mulțime de comentarii contradictorii.
Iată despre ce este vorba. Se dă un șir de operații de adunare, scădere, înmulțire și împărțire: 7 + 7 ÷ 7 + 7 × 7 – 7 = ? Care este rezultatul?
…cine stie mate le rezolvă pe toate ! așa ca PO(i)ET, să-ți răspund cochet…
Este simplu pentru cine și-a făcut temele la matematică în școală. Calculezi mai întâi înmulțirile și împărțirile, apoi adunările și scăderile.
Deci 7+1+49-7 = 50
Alții cred că e zero, ajungând la rezultat prin următoarea formulă: 7+7/7+77-7=(7+7)/(7+7)(7-7)=14/14(7-7)=10=0
Articole similare selectate pentru tine
Numărul, simbol cosmic
Cel mai simplu obiect matematic este, fără îndoială, numărul. Majoritatea culturilor lumii folosește sistemul zecimal (cu zece cifre, adică 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9) pentru a exprima numere. Marea întrebare a fost și rămâne, fără un răspuns verificabil, de ce a fost ales acesta.