Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Hackathonul din Timișoara, locul unde s-au creat idei care pot deveni produse de succes
Mar 23, 2018
Timişoara a găzduit, recent, o nouă ediţie a Innovation Labs, un proiect unic menit să le ofere tinerilor cu idei bune posibilitatea să le transpună în practică şi să aibă succes cu acestea.
70 de tineri împărţiţi în 25 de echipe au stat 24 de ore la Incuboxx şi au creat, la final 13 echipe fiind alese în etapa următoare. Acestea vor intra în etapa de accelerare organizată în următoarele 10 săptămâni de Rosenc și Asociația Tech Lounge, scrie tion.
Hackathonul din Timișoara a fost prima etapă a programului Innovation Labs, ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție. Cei prezenţi la acţiune au avut de ales dintre șapte direcții de dezvoltare formulate în cadrul programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.
Echipele înscrise și-au prezentat ideile în stadiul lor incipient, iar după o primă etapă de votare din partea publicului și a juriului, în Hackathon au intrat 20 de echipe. În continuare, acestea au lucrat la realizarea unui prototip viabil sub îndrumarea unor mentori, antreprenori și profesioniști de top din industriile IT&C și business.
A doua zi a Hackathonului, echipele au prezentat versiunea rafinată a produsului și a strategiei de business, dezvoltate pe parcursul a 24 ore alături de mentori. Fiecare echipă și-a dovedit evoluția atât prin demonstrații tehnice cât și printr-o prezentare publică de două minute. Juriul a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai performante 13 echipe și idei de produs, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat a Innovation Labs.
Toate echipele calificate în urma Hackathonului urmează să intre într-o perioadă intensă de training de 10 săptămâni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor.
Pe 21 mai, în cadrul Demo Day, finaliștii programului își vor prezenta prototipurile în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate și să beneficieze de sprijinul Innovation Labs și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat.
De la stânga la dreapta: George Chilom, Sebastian Scopu, Gabriel Gașpar și mentorul Ciprian Angheluță
Una dintre echipele calificate s-a prezentat cu platforma GearJobs.com, o platformă online care permite interconectarea profesioniștilor în IT, creată cu scopul întemeierii unei comunităţi de experţi în domeniu care să le permită să lucreze împreună pe diferite proiecte dar şi a învăţării de noi tehnologii şi a întocmirii unui portofoliu propice angajării în cadrul unei companii. GearJobs vine şi în ajutorul companiilor, platforma generând liste de specialişti în baza criteriilor şi a parametrilor selectaţi.
Interesant de menționat este faptul că doi membrii din această echipă sunt români din Serbia: Gabriel Gașpar din Vârșeț, student la Politehnica din Timișoara – programator backend și Sebastian Scopu - marketing si social media. George Chilom este programator frontend al echipei, iar mentorul, pe care l-au primit după calificare, este Ciprian Angheluță.
Articole similare selectate pentru tine
Un băiat, vorbind la telefon, în Piaţa Libertăţii din Timişoara
Este vorba despre o lucrare, care a atras atenţia timişorenilor, şi nu numai, care au avut drum prin Piaţa Libertăţii. Astfel, băiatul stilizat, care vorbeşte la telefon, şi-a făcut rapid „apariţia” si pe Facebook, unde a dat prilej, bineînţeles, la comentarii.