Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Concurs de proză pentru autorii români de pretutindeni
Aug 29, 2018
Muzeul Național al Literaturii Române Iași lansează înscrierile pentru Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu”, concurs ce se adresează autorilor români de orice vârstă, din România și din afara granițelor țării, care nu au debutat editorial.
Până la data de 12 octombrie 2018, participanții trebuie să trimită un exemplar din 1-3 lucrări în proză, inclusiv fragmente de roman, de până la 15 pagini fiecare. Lucrările, redactate în format electronic (font Times New Roman, mărime 13, interlinie 1) și printate în format A4, trebuie semnate cu un motto și trimise sau depuse la secretariatul Muzeului Național al Literaturii Române Iași (adresa: Muzeul Național al Literaturii Române Iași, str. V. Pogor nr. 4, cod poștal 700110, Iași, cu mențiunea Pentru Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu”), unde vor fi înregistrate și păstrate până la încheierea perioadei de expediere. În coletul poștal trebuie introdus și un plic închis (având același motto) care va conține numele și prenumele autorului, un CV de prezentare și date de contact (număr de telefon, e-mail).
Biblioteca din Iaşi, cea mai frumoasă bibliotecă din lume
Juriul, compus din cel puțin trei membri, va fi stabilit de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și va fi format din membri ai Uniunii Scriitorilor din România – filiala Iași. În urma corectării textelor, se vor acorda Marele Premiu „Mihail Sadoveanu”, premiile I, II, III și trei mențiuni, iar câștigătorii vor fi numiți membri onorifici ai Salonului de Literatură „Junimea”. Premierea se va face în data de 3 noiembrie, la Muzeul „Mihail Sadoveanu”, în ziua a doua a programului cultural Zilele „Mihail Sadoveanu”.
Articole similare selectate pentru tine
ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ A CONSILIULUI NAŢIONAL ROMÂN, LA ZECE ANI DE EXISTENŢĂ (I)
Din ziua de 7 decembrie a anului 2002, când s-a constituit Consiliul Naţional al Românilor din Serbia şi până în prezent, acest organism reprezentativ al minorităţii noastre a încercat să ofere un cadru organizat prin care să promoveze valorile şi să păstreze identitatea naţională.
Muzeul viu al Satului Bănăţean
Lucrările proiectului intitulat „Muzeul viu al Satului Bănăţean, Csongrad-Timiş, Tradiţie şi Multiculturalitate” derulat în cadrul programului de cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 au ajuns la final şi au fost prezentate astăzi oficialităţilor din Timiş, Csongrad şi Kikinda în cadrul unui program folcloric cu dansuri specifice fiecărei etnii reprezentate în proiect.
Moartea violentă a scriitorului Ion Creangă
Ion Creangă, unul dintre clasicii literaturii române, a murit la 31 decembrie 1889, la vârsta de 52 de ani. Bolnav de epilepsie şi devastat de moartea bunului său prieten Mihai Eminescu, Creangă şi-a găsit şi el sfârşitul în tutungeria fratelui său Zahie, doar cu câteva ore înainte de trecerea în noul an.