Universitatea din Arad s-a prezentat liceiștilor din Vârșeț

Mar 15, 2019

Universitatea

În timpul celui de-al doilea semestru, reprezentanți ai universităților din țară și străinătate folosesc momentul pentru a vizita licee și pentru a cunoaște absolvenții școlilor primare cu oferta lor educațională.

Recent, Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad s-a prezentat elevilor Liceului ”Borislav Petrov Braca” din Vârșeț. Pe măsură ce Liceul ”Borislav Petrov Braca” are despărțământ în limba română, o bună parte din elevi decid să-și continue studiile în România. Cel mai des se decid pentru facultățile din Timișoara, dar există interes și pentru alte universități.

Prorectorul pentru departamentele academice de transparență în activitatea Relațiilor Internaționale ale Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, a vizitat Liceul ”Borislav Petrov Braca” cu asociații săi, pentru a invita elevii liceului să studieze în Arad, a anunțat tvbanat.com.

Arborii Sequoia de la Arad

„Intenția și dorința noastră este de a le face conștienți de posibilitățile care se găsesc în partea de vest a României, pentru că după cum știți, românii, viitorii studenți, pot face uz de diverse beneficii, cum ar fi studii bugetare, burse, transport în comun... Deci, eu cred că este foarte important să le familiarizăm cu toate beneficiile și oferta noastră, astfel încât să devină elevi ai universității din Arad", explică prorectorul conf. univ. dr. Cilan Teodor - Florin. Prezentări similare au avut sau le vor avea și alte centre universitare din România sau din Serbia, iar aceste întâlniri sunt o modalitate bună de a familiariza elevii de liceu cu toate opțiunile, ca apoi ei să-și aleagă pe cea mai bună.

 

Articole similare selectate pentru tine

Maria Ligor, în dialog cu românii din Ucraina și Serbia

La Arad gara și-a schimbat complet înfățișarea

Arădenii vor primi un cadou deosebit, de Crăciun. Gara din oraș, veche de mai bine de un veac, și-a schimbat complet înfățișarea. Noul și vechiul se îmbină într-o armonie perfectă, de care se vor bucura toți cei care vor trece pragul gării arădene.

Forum Economic Internațional la Arad

Între 21-23 aprilie 2017, se va desfășura, la Arad, Forumul Economic Internațional cu tema ”Dezvoltarea economică în context regional și internațional: premise, provocări, oportunități”. Organizat de către Patronatul Național Român, filiala Arad, și Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație, evenimentul economic va reuni firme din România, Republica Moldova, Ungaria, Serbia și Italia, reprezentând un prilej optim de colaborare interregională și internațională.