Festivalul de Benzii Desenate de la Poznań

May 12, 2019

Poznań

Artiştii români au expus, până pe 11 mai, la Festivalul de Benzii Desenate de la Poznań, cel mai mare eveniment de acest gen din Polonia.

Festivalul s-a desfăşurat la Biblioteca Universitară din oraş, singura din Polonia care se ocupă în mod academic de banda desenată și care deţine cea mai amplă colecție din țară ce însumează peste 15.000 de ilustraţii, scrie rri.ro.

De ce este Batman cel mai important super-erou al benzilor desenate?

Manifestarea pune anul acesta accentul pe banda desenată din România și Germania.

România este reprezentată de artiștii Xenia Pamfil, Adrian Barbu și Gabriel Rusu.

Poznań

Evenimentele româneşti, organizate cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varșovia, includ o masă rotundă dedicată benzii desenate românești şi expoziţia "Banda desenată din România 2019". Festivalul s-a încheiat în mod tradițional cu Ziua Benzii Desenate Gratuite.

Foto: Xenia Pamfil, artist de benzi desenate și ilustrator, la Biblioteca Universitară din Poznań, Polonia

 

Articole similare selectate pentru tine

Varșovia: Ieri a fost Moscova, azi Bruxellesul ne ia libertatea!

Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzile din Varşovia, miercuri, pentru o manifestare organizată de extrema dreaptă, au mărşăluit sub sloganul „Polonia pentru polonezi” şi au dat foc steagului Uniunii Europene.

Tinerii polonezi vor fi scutiți de impozitul pe venit

Parlamentul Poloniei a început dezbaterile privitoare la o propunere de eliminare a impozitului pe venit pentru majoritatea polonezilor cu vârste de sub 26 de ani în condiţiile în care guvernul polonez încearcă să-i ademenească înapoi în ţară pe cei plecaţi să muncească în străinătate.

Schimbări radicale în UE dorite de Polonia

Ne aflăm într-o situație în care trebuie să reconstruim UE și să dăm forță Europei. Dacă statele membre lasă UE să se destrame, de acest lucru se va bucura doar președintele rus, Vladimir Putin.