Elevii români din Voivodina impresionați de muzeele din Timișoara

Jul 13, 2019

t5.jpg

40 de elevi și profesori din Coștei, Nicolinț, Petrovasâla și Satu Nou au vizitat, pe parcursul a două zile, cele mai relevante obiective cultural-istorice ale orașului de pe Bega.


Prima zi a debutat cu vizite la cele mai importante muzee ale orașului: Muzeul Național al Banatului și Muzeul de Artă. Acestea au acăpărat atenția copiilor prin lecția de istorie furnizată de exponate, respectiv o lecție de artă prin pictură și sculptură sau modelaje contemporane. Muzeul de la Episcopia Sârbă Orodoxă din Timișoara a fost descoperit de elevi mult mai bine datorită ghidajului făcut de diaconul Miodrag Iovanovici, informează rgnpress.ro.

t1.jpg

Foarte impresionați au fost de vizita la Catedrala Mitropolitană, chiar în timpul slujbei, dar și de arhitectura clădirilor din Piața Victoriei sau Piața Unirii. A doua zi a fost rezervată vizitării Grădinii Botanice din Timișoara, care a oferit elevilor români din Serbia o lecție pe viu, de botanică și apropiere față de natură. Cu multă bucurie cei mici au primit din partea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" ghiozdane și rechizite, mulțumind autorităților din România pentru sprijinul acordat, precum și pentru activitățile desfășurate în cadrul excursiei tematice.

t3-660x330.jpg

Proiectul se încadrează în Programul de Educație „Apostol Mărgărit", din Planul de activități al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni pentru anul 2019, aprobat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

 

Articole similare selectate pentru tine

Zilele Voivodinei la Timişoara

Printr-un management turistic foarte eficient sârbii şi-au dat seama că în zona Banatului românesc există o sursă inepuizabilă de viitori clienţi pentru frumoasele staţiuni din Serbia.

Voivodina, un uriaș potențial turistic

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017.

Uzdinenii în fața Muzeului militar din Parcul Carol, 1935

Excursie în România, 1935 - Fotografia este realizată în fața Muzeului militar din Parcul Carol, în față este mormântul Eroului necunoscut iar roată de Muzeu sunt tunuri vechi înșirate.