Învățați creierul să creadă că totul este posibil

Sep 11, 2019

creier.jpg

Viața este prea frumoasă și prea scurtă ca să o irosești cu frica, îndoiala și încercarea de a-i mulțumi pe alții.


Nu vă mai temeți – Frica este bariera pentru cei slabi și piatra de temelie pentru cei puternici. Simte frica și dute să o întâlnești. Moartea vine pentru toată lumea, cu toții vom muri, însă cu cât ne vom teme mai puțin, cu atât mai demn vei întâmpina sfârșitul vieții. Nu mai asculta de gura lumii - Nimeni nu trebuie să-ți spună cum să-ți trăiești viața. Dacă cei din jurul tău îți spun că nu ești în stare să faci ceva, că este imposibil, crede în puterile tale și demonstrează-le că poți face chiar și imposibilul. Puterea este în tine! În inima ta! În ființa ta! Începe să comunici cu oamenii buni care gândesc pozitiv și sunt puternici în vorbe și fapte - Ei sunt cei ce îți vor reseta modul de gândire și ritmul de dezvoltare. Relația cu acești oameni te va ajuta să-ți crești încrederea în tine și să devii mai bun, mai performant. Oamenii buni și puternici nu se impiedică de lucruri mărunte, poți și tu! Caută și modelează-ți propria cale - Nu încerca sa copiezi viața altora, a idoliilor sau a starurilor, tu poți mai mult decât ei. Poți să fii mai bun în felul tău. Încearcă azi să fii mai bun decât ai fost ieri. Nu uita că fiecare zi este o nouă șansă de a deveni mai bun. Viața înseamnă echilibru și dezvoltare. Iată ce sfătuiește Jane Fonda: ”După ce aţi trecut de 60 de ani, pentru că nu mai aveţi foarte mulţi ani în față și pentru că nu puteţi lua cu voi nimic atunci când vă duceţi, n-are rost să mai fiţi preocupaţi să economisiți. Aşadar, cheltuiți banii pe care i-ați pus deoparte, faceți excursii, cumpărați ce vă face plăcere și dăruiți ce vă puteți permite. Nu vă gândiţi să lăsaţi chiar tot ce-ați agonisit copiilor și nepoților, pentru că, desigur, nu vreţi să-i transformați în nişte paraziţi care aşteaptă cu nerăbdare ziua în care veţi muri. Nu vă faceți griji despre ce-o să se întâmple cu ei sau cum veţi fi pomeniți, pentru că atunci când ne întoarcem în țărână nu mai auzim nici laudele și nici criticile. Timpul în care v-ați bucurat de viaţa pe pământ și de bunurile pe care le-ați agonisit cu atâta trudă se va sfârşi. Nu vă frământați prea mult în legătură cu copiii, pentru că și ei au destinul lor și or să-și găsească, cu siguranţă, drumul în viaţă. Nu fiți sclavul copiilor voștri! Țineți legătura cu ei, iubiți-i, ajutați-i când au nevoie, dar în același timp, bucurați-vă cât mai puteți de banii pe care i-ați strâns. Viața înseamnă mai mult decât munca. Pensionați-vă cât de devreme puteți și bucurați-vă de viaţă. Nu așteptați prea multe de la copiii voștri. Majoritatea își iubesc părinții, dar vor fi prea ocupați cu serviciul și alte angajamente ca să le fie de prea mare ajutor. După vârsta de 50-60 de ani, nu vă mai risipiți energia și nu vă mai periclitați sănătatea în schimbul unei averi și mai mari muncind până intraţi în mormant. S-ar putea ca banii voștri să n-aibă nicio valoare în fața doamnei cu coasa. Când să ne oprim să mai facem bani? Cât înseamnă destul? O sută de mii? Un milion? Zece milioane?”

Sursa: ampress.ro

 

Articole similare selectate pentru tine

Puterea conștiinței umane

Prof. dr. Leon Zăgrean, şeful Catedrei de Fiziologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, din Bucureşti şi fondatorul primului laborator de Neuroştiinţe din România, explica cât de puternică este mintea umană şi unde în creier este localizată capacitatea de vindecare a organismului.

Implanturile în creier care ar putea face posibilă împărtășirea amintirilor

Implanturile în creier care ar putea face posibilă împărtășirea amintirilor. De la vulcanienii din Star Trek la Pensievul lui Dumbledore din Harry Potter, sunt multe metode prin care personajele fictive își împărtășesc amintirile în filme și seriale. Cum ar fi dacă asta ar deveni realitate?

Elasticitatea creierului

George Bernard Shaw a spus: ”Cei care nu își pot schimba gândirea, nu pot schimba nimic”. O afirmație similară a făcut și Albert Einstein: ”Inteligența umană este măsurată prin capacitatea sa de a se schimba”.