Actorul Morgan Freeman a devenit apicultor

Sep 13, 2019

vegan-plant-based-news-morgan-freeman-bee-sanctuary-livekindly-1068x601.jpg

Actorul Morgan Freeman și-a convertit ferma de 124 acri din Mississippi într-un sanctuar pentru albine, în încercarea de a ajuta populația în scădere a insectelor.


Potrivit Forbes, actorul, în vârstă de 81 de ani, a importat 26 de stupi de albine din statul vecin Arkansas și a plantat copaci de magnolie, dar și levănțică pentru a încuraja albinele să îi viziteze casa, scrie green-report.ro. Vedeta și-a început cariera de apicultor în 2014 și pune la dispoziția albinelor zahăr, multe flori și apă. Freeman a discutat anterior despre activitatea sa de apicultor în timpul unei apariții la show-ul american The Tonight Show cu Jimmy Fallon, unde a vorbit despre nevoia de a salva albinele pentru a menține mediul sănătos. El a explicat, de asemenea, că niciodată nu poartă costum sau pălărie pentru a se proteja, și că nici nu a fost înțepat vreodată. Acesta a adăugat că doar hrănește albinele și nu dorește să distrugă stupii sau să recolteze mierea pe care o fac. În timpul show-ului, el a spus: “E un efort concentrat pentru a aduce albinele înapoi pe planetă. Nu ne dăm seama că sunt, după părerea mea, fundația dezvoltării planetei, a vegetației … Am atât de multe lucruri înfloritoare și am și un grădinar. Avem acri și acri de trifoi, plantăm lavandă. Am cam 140 de arbori de magnolie cu flori mari. Albinele nu m-au atins încă, pentru că acum nu încerc să recoltăm miere sau ceva, eu doar le hrănesc … Cred că ele înțeleg și spun “Hei, hai să nu-l deranjeazăm pe tipul ăsta, are apă cu zahăr” Habitatele naturale ale albinelor sunt amenințate de utilizarea de pesticide și de modificările făcute de om la varietatea de specii de plante din mediul înconjurător. Mai mult de un deceniu în urmă, apicultorii americani au început să-și găsească stupi decimați de ceea ce a devenit cunoscut sub numele de tulburare de colaps de colonii. Milioane de albine au dispărut în mod misterios, lăsând ferme cu mai puține polenizatoare pentru culturi. Explicațiile pentru acest fenomen au inclus expunerea la pesticide sau antibiotice, pierderea habitatelor și infecțiile bacteriene. Albinele, atât cele domestice, cât și cele sălbatice, sunt responsabile pentru aproximativ 80% din polenizarea mondială, potrivit Greenpeace. Mai mult, apicultura a devenit extrem de populară la actorii de la Hollywood. Scarlett Johanson, Leonadro di Caprio, Fli din trupa Red Hot Chilli Peppers sunt doar câteva dintre celebrele fețe de la Hollywood care au devenit apicultori. Recent, actorul Brad Pitt a devenit apicultor, construind o fermă de albine în curtea casei sale de lux din orașul celebrității.

 

Articole similare selectate pentru tine

Vaccinul care ar putea salva albinele

Oamenii de ştiinţă din Finlanda au dezvoltat un vaccin comestibil despre care afirmă că reprezintă primul din lume ce protejează albinele, conceput în speranţa de a opri declinul acestor populaţii de insecte, fapt ce ar putea provoca o criză alimentară mondială.

Propolis, un veritabil antibiotic natural

Termenul ”propolis” este originar din limba greacă şi înseamnă ”partea dinaintea cetăţii”. Albinele folosesc propolisul pentru a-şi sigila stupul împotriva dăunătorilor: viruşi bacterii, dar şi pentru mumificarea intruşilor mai mari: alte insecte, şoareci, pe care albinele îi omoară şi îi învelesc în propolis ca să nu putrezească.

Megachile pluto, albina gigantică

Insulele Moluce de Nord sunt un lanț de insule care fac parte din arhipelagul indonezian. Aici vom găsi superba atracție turistică Bali și cafeaua javaneză. Insulele nordice nu sunt la fel de mari precum cele din sud, însă adăpostesc o comoară biologică. Pe insulele Tidore, Bacan și Halmahera trăiește cea mai mare albină din lume.