Jubileu 70 de ani de program în limba română la Radio Novi Sad

Nov 07, 2019

Aniversare - program - 7.jpg

Redacţia programului Radio Novi Sad în limba română, duminică, 3 noiembrie a marcat 70 de ani de program în limba română. La jubileu au participat interpreţi consacraţi de muzică populară românească. În holul Studioului M evenimentul a debutat cu o expoziţie a asociaţiilor de femei cu prefix românesc și tot aici a fost lansată Monografia 70 de ani a Redacţiei în limba română.


În Studioul M al Postului de Radio Novi Sad – RTV, printr-un eveniment de excepţie, a fost marcat Jubileul - 70 de ani de program în limba română, care a debutat printr-o expoziţie de port popular, prăjituri şi torturi, în organizarea asociaţiilor de femei din localităţile noastre şi a pictoriţelor naive, care au depus un efort deosebit pentru ca marcarea celor 7 decenii de activitate să aibă un farmec aparte, a anunțat rtv.rs. Evenimentul a continuat prin lansarea monografiei “70 de ani ai Redacţiei programului în limba română” la care autorul volumului Lucian Marina, a scos în evidenţă câteva aspecte deosebit de valoroase în legatură cu activitatea redacţiei în limba română. Evenimentul central - Emisiunea cu public, a început la ora 12.00, iar celor prezenţi s-a adresat directorul de program al RTV Sonja Kokotović, care a salutat numerosul public prezent în sală, în limba română, evidenţiind importanţa programului în limba română, precum şi faptul că în scurt timp angajaţii se vor bucura de un nou sediu modern la Mišeluk. Cu cuvinte deosebite s-au adresat şi doamna Elena Niţă, Consul la Ambasada României la Belgrad şi domnul Daniel Magdu preşedintele CNMNRS, care, de asemenea, au felicitat acest important jubileu, precum şi activitatea rodnică pe care o desfăşoară redacţia. În cadrul emisiunii cu public s-au prezentat, cu minunatele cântece înregistrate la radio, un numar foarte mare de interpreţi de renume, care au realizat înregistrări de o mare valoare artistică la postul nostru de radio, precum Velimir Kokorić, Bora Dugić, Izvorinka Milošević, Ana Almăşana Ciontea, Nicoleta Voica, Aurelia Ardeleanu, Lelo Nika, însă şi interpreţi din generaţia tânără, care reprezintă cu mare mândrie faima cântecului popular românesc.

rns-rtv1.jpg

Cu acest prilej, jurnaliştii redacţiei în limba română, foşti redactori şi artişti au evocat amintiri frumoase legate de activitatea lor bogată. Evenimentul de anvergură s-a încheiat cu succes, fiind vorba despre o realizare scenică şi muzicală complexă care nu a lăsat pe nimeni indiferent şi care a adunat laolaltă oaspeţi din Voivodina, Serbia de Răsărit şi România, având în vedere că este vorba despre 7 decenii de dăinuire a unui post de radio care a scris istorie cu litere de aur deoarece aici se transmite program în limba română fără întrerupere timp de 70 de ani.

 

Articole similare selectate pentru tine

Novi Sad - alături de Timişoara - capitală culturală europeană

Orașul Novi Sad a fost desemnat ca, în anul 2021, să fie una dintre capitalele culturale europene, astfel că orașelor Timișoara și Novi Sad li se va alătura și un oraș din Grecia – Elefsina, Kalamata sau Rodos – iar hotărârea va fi adusă în noiembrie.

Din 28 septembrie, la Novi Sad încep târgurile de toamnă

Luna septembrie în Voivodina este marcată de începerea târgurilor de mostre – anume, între 28 septembrie și 2 octombrie, la Târgul novosădean, vor avea loc târgurile internaționale sub denumirea comună ”LORIST“.

67 de ani de existență a Postului de Radio Novi Sad

“Aici Radio Novi Sad” - aceste cuvinte au fost pentru prima dată rostite în urmă cu 67 de ani la data de 29 noiembrie, când a fost înfiinţat Postul de Radio Novi Sad, unul dintre cele mai importante în regiune.