Hobbiții în România

Dec 26, 2019

proiect1.jpg

Pensiunea ”Dealul verde”, unică în România, este construită aproape integral sub pământ. Aflată în Porumbacu de Sus, județul Sibiu, unitatea de cazare amintește cu ușurință de cărțile lui J. R. R. Tolkien și celebrele filme din seria ”Stăpânul inelelor” prin Ținutul Hobbiților.


Ideea aparține unei familii din București, el specialist în industria filmului, ea cu o vastă experiență în domeniul croitoriei pentru Horeca. Sătui de agitația Capitalei, cei doi au decis să se mute într-un loc liniștit, cu aer curat și verdeață. Au ales Porumbacu datorită ”oamenilor extraordinari de amabili și deschiși”, întâmplător nu foarte departe de Castelul de lut ”Valea Zânelor”, devenit în ultimii ani o atracție turistică majoră. Au pregătit un proiect susținut prin fonduri europene și au ajuns să-și vadă visul devenit realitate.

proiect2.jpg Interior. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde – Pensiune”

”Proiectul este unicat doar din punct de vedere al destinației, adică pensiune. Noi ne-am inspirat din creațiile unui arhitect elvețian care a gândit și creat astfel de clădiri în Elveția, cu destinație locuință. Nu există în Europa ceva asemănător cu destinație turistică. Sigur, am pornit de la o sursă de inspirație, însă am adăugat foarte multe idei proprii, concepte personale, până am ajuns la proiectul final. Apoi, am avut norocul să întâlnim un arhitect excepțional, care a înțeles de la bun început ce ne dorim și ne-a făcut o propunere pe care am acceptat-o foarte ușor. Mă refer aici la detaliile tehnice, funcționale, altfel noi știam exact ce vrem.”, a explicat Nicoleta Tănăsescu, proprietara pensiunii.

proiect3.jpg Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde – Pensiune”

”Dealul verde” are opt camere. Camerele îngropate în pământ vor oferi oaspeților o experiență unică, fără a afecta confortul. ”Noi fiind iubitori de natură am vrut să modificăm cât mai puțin mediul înconjurător. Camerele au fost gândite pentru a aduce cât mai mult cu bordeiele românești din vechime. Ele sunt îngropate în pământ, iar fațada este la nivelul solului”.

dealul-verde-1.jpg

Familia Tănăsescu spune că lasă în urmă Bucureștiul fără niciun regret. ”Motivația principală care a stat la baza proiectului acestei pensiuni a fost dorința noastră de a fugi din București. Cu ce meserii avem noi și ce știm să facem, muream de foame în Porumbacu, așa că ne-am reorientat către turism. Am știut de la bun început că vrem natură, vrem la sat, să mâncăm din propria noastră grădină”, concluzionează Nicoleta Tănăsescu.

Stefan Dobre

Foto: Proiectul inițial. Sursa foto: Facebook ”Dealul Verde – Pensiune”

 

Articole similare selectate pentru tine

Voivodinenii cumpără terenuri agricole ieftine în România

Fermierii din Banatul sârbesc, în special cei care locuiesc în apropiere de granița cu România, deja au cumpărat sau planifică cumpărarea terenului arabil în România, prețul fiind fiind și de cinci ori mai ieftin decât în Voivodina.

Vizita în Serbia a delegației Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor României

Reprezentare politică, dreptul la educație în limba maternă, la serviciu religios și acces la mass-media sunt câteva aspecte discutate în perioada 22-24 februarie de delegația Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor României din Camera Deputaţilor cu reprezentanți ai comunitatilor de români din Serbia (Voivodina și Timoc) și cu autorități de la Belgrad.

Vizită de lucru privind respectarea drepturilor minorității române din Serbia

O delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților, formată din Constantin Codreanu (președinte), Nicolae Sebastian Valentin Radu, Matei Adrian Dobrovie, Marilen Pirtea, a efecuat o vizită de lucru în Serbia, în perioada 22-24 februarie.