Populaţia albă a SUA este depăşită de minorităţi

Jul 21, 2020

1-10013-1280x720.jpg

Conform noilor date de recensământ populația americană este depăşită de minorităţi. Populația albă se află în scădere pentru prima dată în istoria SUA.


Datele arată că 80% din populație identificată drept albă în 1980 până în 2000 a scăzut la 69,1%. Iar populația hispanică a crescut cu 20%, americanii asiatici cu 29%, iar populațiile afro-americane au crescut cu 8,5%, între 2010 și 2019, scrie rgnpress.ro.

Estimările publicate de Biroul de recensământ al SUA înainte de rezultatele din 2020 arată că în 2019, peste 50% dintre cei sub 16 ani au fost identificați ca minorități.

Creșterea populației în Statele Unite a fost determinată doar de minorități în ultimul deceniu, potrivit unui nou raport Analiza datelor făcute de Brookings sugerează că ultimul deceniu va fi, de asemenea, primul din istoria Americii, unde populația albă a scăzut ca număr. Estimările publicate de Biroul de recensământ al SUA înainte de rezultatele din 2020 arată că anul trecut, pentru prima dată, peste 50 la sută dintre cei sub 16 ani au fost identificați drept minoritate rasială sau etnică.

În raport se arată că populația a crescut cu 19,5 milioane în ultimul deceniu. Aceasta înseamnă o creștere de 6,3%. Datele mai arată că 80% din populație identificată drept albă în 1980; până în 2000, care a scăzut la 69,1%.

Populația latină sau hispanică a crescut cu 20%, respectiv 10 milioane de persoane, populația asiatică americană cu 29%, sau 4,3 milioane de persoane, iar populația afro-americană a crescut cu 8,5%, sau 3,2 milioane de persoane între 2010 și 2019.

31_populatia_alba_sua_in_mi-455x300.gif

Cercetătorul William H. Frey scrie: „În primii nouă ani ai deceniului, minoritățile etnice și rasiale au reprezentat toată creșterea populației națiunii”. El mai spune că minoritățile „au fost responsabile pentru creşterea populației în multe state. Sunt zone metropolitane care ar fi înregistrat pierderi din cauza scăderilor populațiilor albe”.

Orașele, inclusiv New York, Los Angeles și Miami, au acum populații albe minoritare, potrivit raportului. „Pe viitor, creșterea numărului populaţiei din America va deveni tot mai dependentă de contribuțiile minorităților non-albe”, a concluzionat cercetătorul William H. Frey.

 

Articole similare selectate pentru tine

Exodul românilor din țară atinge cote alarmante

Un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că România este a doua într-un top mondial al migraţiei. Este întrecută doar de Siria, stat lovit de un război civil. În procente, diaspora reprezintă 17 la sută din populaţia totală a României.

De ce traiul la oraș ne face grași, orbi, infertili…

În mod normal, populaţia din mediul urban ar trebui să aibă un nivel de trai superior celei din mediul rural întrucât este mai înstărită, are perspective mai bune în ceea ce priveşte găsirea unui loc de muncă, beneficiază de o alimentaţie bogată, de o igienă mai bună şi de asistenţă medicală superioară. Dar…