Consiliul Național Român modernizează învățământul românesc din Serbia

Nov 20, 2020

cnr-1a.jpg

Prin proiectul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia, susținut financiar de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, la școala din Satu Nou a fost instalată tabla interactivă.


Pachetul conține tabla interactivă, videoproiector și laptop care conține software și în limba română. Această acțiune face parte din proiectul care vizează modernizarea învățământului românesc din Serbia.

cnr-2a.jpg

Pe lângă școala din Satu Nou, astfel de donații vor fi realizate și la Vârșeț, Uzdin, Sân Mihai, Alibunar, Coștei, Grebenaț, Petrovasâla...

 

Articole similare selectate pentru tine

Un Consiliu în beneficiul a milioane de români care trăiesc în afara țării

Primul Congres al Românilor de Pretutindeni, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului în zilele de 24 și 25 iunie, a ales în cadrul lucrărilor de sâmbătă Consiliul românilor de pretutindeni. Acesta este format din 35 de membri și este forul de reprezentare a românilor din diasporă în fața autorităților statului român.

Spirit nesecat de lumină și fior românesc

Pe data de 7 decembrie, la Teatrul Popular „Sterija” din Vârşeţ a fost marcat, festiv, jubileul de 10 ani de la înfiinţarea corului bărbătesc al Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Române. Totodată, a fost sărbătorită Ziua Minorităţii Române.

S-au adoptat rapoartele şi planurile financiare ale Consiliului, “Libertăţii” şi I.C.R.V.

La sediul Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina din Zrenianin, joi, 25 februarie curent, a avut loc şedinţa Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia.