Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Războaiele precedate de minciuni
Nov 01, 2015
Fiecare război este precedat de o minciună răspândită abil prin mijloacele de comunicare în masă. Astăzi, aflăm că Statele Unite ale Americii amenință Venezuela și Ecuadorul. Mâine, Iranul. Poimâine, pe cine oare?
Moda Primăverii Arabe a fost lansată tot sub pavilion american. O glumă foarte bună este ghicitoarea: Ce țară din lume nu a avut nicio revoluție? Răspunsul corect: Statele Unite ale Americii! De ce? Răspuns corect: pentru că este singura țară care nu are pe teritoriul ei o ambasadă americană. Prin aceleași mijloace, iar și iar, aceleași State Unite manipulalează pentru a crea premisele unui război. Fiecare război important a fost „justificat” printr-un fapt abominabil, care mai târziu (mult prea târziu) s-a dovedit a fi o dezinformare, lansată în mod deliberat. Iată un scurt inventar:
Vietnam (1964-1975) Minciună mediatică: Pe 2 și 3 august 1964, forţele militare ale Vietnamului de Nord au atacat două distrugătoare americane aflate în Golful Tonkin. Ce am aflat ulterior: Acest atac nu a avut loc niciodată. A fost o invenție a Casei Albe. Scop: Împiedicarea câștigării independenţei de către Vietnam şi menţinerea dominaţiei americane în zonă. Consecinţe: Milioane de victime, malformaţii genetice (Agentul Orange) uriașe probleme sociale.
Grenada (1983) Minciună mediatică: Mica insulă caraibiană a fost acuzată de construirea unei baze militare sovietice şi de punerea în pericol a vieților medicilor americani. Ce am aflat ulterior: Nici vorbă! Preşedintele american Reagan a inventat aceste pretexte. Scop: Împiedicarea punerii în aplicare a reformelor sociale şi democratice ale prim-ministrului Bishop (mai târziu asasinat). Reagan spunea: „Nu putem permite apaşilor comunişti să se infiltreze în grădina noastră”. Consecinţe: Represiune brutală prin pușcași marini şi reinstaurarea controlului Washingtonului.
Panama (1989) Minciună mediatică: Invazia puşcaşilor marini a fost făcută în scopul arestării preşedintelui Noriega, acuzat de trafic de droguri. Ce am aflat ulterior: Noriega, care colaborase anterior cu CIA, ceruse drepturi depline asupra canalului Panama pentru ţara pe teritoriul căreia se afla şi încetarea dreptului de folosință liberă a americanilor, ceea ce pentru SUA era intolerabil. Scop: Menţinerea controlului american asupra rutelor maritime strategice. Consecinţe: Bombardamentele americane au ucis între 2 şi 4 mii de civili, fapt ignorat de mass media.
Irak (1991) Minciună mediatică: Irakienii au distrus incubatoarele din maternităţile kuweitiene. Ce am aflat ulterior: Știre inventată de agenţia de publicitate Hill & Knowlton, plătită în acest scop de emirul Kuweitului. Scop: Anihilarea opoziției Orientului Mijlociu faţă de Israel. Consecinţe: Nenumărate victime de război, după un embargou de lungă durată, care a interzis şi importul de medicamente.
Somalia (1993) Minciună mediatică: Bernard Kouchner apare ca erou al unei campanii umanitare în Somalia. Ce am aflat ulterior: Patru companii americane au cumpărat drepturile de exploatare asupra unui sfert din petrolul somalez. Scop: Controlul militar al unei regiuni strategice. Consecinţe: Incapabil să controleze regiunea, Washingtonul o menţine într-un haos total.
Bosnia (1992-1995) Minciună mediatică: Ruder Finn şi Bernard Kouchner dezvăluie existența „lagărelor morții” în Serbia. Ce am aflat ulterior: Finn şi Kouchner au minţit. Lagărele respective cuprindeau prizonieri de război, ținuți acolo în vederea unor schimburi ulterioare. Însuși preşedintele bosniac musulman Iţenegovic a recunoscut acest lucru. Scop: Distrugerea Iugoslaviei socialiste, ultima rămasă pe listă, și a sistemului ei de siguranță socială, pentru a instaura, în schimb, controlul regiunii de către companiile multinaţionale, care să poată folosi liber rutele comerciale strategice, precum fluviul Dunărea și zona Balcanilor. Consecinţe: Patru ani de măcel înfiorător pentru toate naţionalităţile (bosniaci, sârbi şi croaţi). Război provocat de Berlin și prelungit de Washington.
Iugoslavia (1999) Minciună mediatică: Sârbii au comis genocid împotriva albanezilor kosovari. Ce am aflat ulterior: Pură invenţie a NATO, după cum a recunoscut chiar purtătorul de cuvânt oficial al NATO, Jamie Shea. Scop: Instalarea unei baze militare americane în Kosovo, într-una din puținele zone din care se putea explata uraniu; punerea Balcanilor sub controlul NATO și transformarea acestei organizații într-o poliție cu puteri discreționare, la nivel global. Consecinţe: 2.000 de victime ale bombardamentelor NATO. Purificare etnică în Kosovo, pusă în practică de către UCK (Armata de eliberare din Kosovo) și legitimată de NATO.
Afghanistan (2001) Minciună mediatică: Bush a vrut să răzbune atacurile din 11 septembrie 2001şi să-l captureze pe Bin Laden. Ce am aflat ulterior: Nu există nicio dovadă privind existența organizației teroriste Al-Qaida. Mai mult, talibanii se oferiseră să-l extrădeze pe Bin Laden. Scop: Controlul militar al Asiei Centrale, considerată regiune strategică, în vederea construirii unei conducte care să traverseze Afghanistanul, pentru a permite controlul rezervele de petrol din Asia de Sud. Consecinţe: Ocupaţie pe termen lung și creştere uriașă a producţiei şi traficului de opium.
Irak (2003) Minciună mediatică: Saddam posedă arme periculoase de distrugere în masă. Afirmație făcută de Colin Powell la Naţiunile Unite, cu prezentare de dovezi. Ce am aflat ulterior: Casa Albă a ordonat agenţiilor de spionaj falsificarea acestor rapoarte (vezi afacerea Libby) sau, pur şi simplu, fabricarea lor. Scop: Controlarea tuturor resurselor de petrol şi șantajarea rivalilor: Europa, Japonia, China… Consecinţe: Irakul a fost scufundat în haos și barbarie, iar femeile irakiene au fost obligate să revină la starea anterioară, de supunere totală și obscurantism.
Venezuela - Ecuador (2008) Minciună mediatică: Chavez sprijină terorismul, importă arme, este un dictator (motivul definitiv nu a fost bine stabilit). Ce am aflat ulterior: Mai multe baloane mediatice au fost deja sparte. Printre acestea: Chavez trage în propriul popor, Chavez antisemit, Chavez militarist… Încercările de demonizare au continuat până în clipa morții sale (5 martie 2013). Succesorul său, Nicolas Maduro, şi-a exprimat dorinţa de a deschide o anchetă asupra morţii lui Chavez. Încă înainte de deces, Maduro a lăsat să se înţeleagă că „duşmanii istorici” ai ţării ar fi provocat şi cancerul conducătorului. Scop: Companiile multinaţionale din SUA vor să menţină controlul asupra petrolului şi celorlalte resurse sud-americane, temându-se de eliberarea socială şi democratică a Americii Latine. Consecinţe: Washingtonul duce un război generalizat pe continentul sud-american: lovituri de stat, sabotaj economic, șantaj, amplasarea de baze militare în apropierea resurselor naturale. De ce nu vezi aceste imagini la TV? Data viitoare când mass-media îți va spune că Hugo Chavez a fost un dictator, amintește-ți aceste imagini. Un număr estimat la 9 milioane de oameni au participat la funeraliile lui. Sursa: anonimus.ro
Articole similare selectate pentru tine
Un criminal de război căutat de 20 de ani a fost prins de polițiștii români
Primul criminal de război prins de poliţiştii români va fi extradat în Bosnia Herțegovina. Bărbatul, căutat de 20 de ani, a fost găsit în județul Timiş. Suspectul, escortat de poliţie, este transportat în această dimineaţă în Bosnia Herțegovina, unde va fi judecat pentru faptele sale.
Război declarat prin telegramă
În 28 iulie 1914 Imperiul Austro-Ungar a declarat război Serbiei prin telegramă. Telegrama a fost trimisă de la Viena la 28 iulie 1914, la ora 11 și 10 minute și a fost primit în Niš în aceeași zi, puțin după amiază. Telegrama a fost scrisă în limba franceză, limba oficială a diplomației.
O serie de atacuri teroriste au zguduit Parisul
O serie de atacuri teroriste au zguduit aseară Parisul, îndoliind din nou Franța. Fanaticii musulmani au profitat de amicalul de fotbal dintre Franța și Germania și au transformat evenimentul într-un carnagiu, dar au atăcat și alte locuri din centrul Parisului, împușcând oamenii la grămadă sau aruncându-se în aer în mijlocul mulțimii.