Un criminal de război căutat de 20 de ani a fost prins de polițiștii români

Dec 26, 2015

irara.jpg

Primul criminal de război prins de poliţiştii români va fi extradat în Bosnia Herțegovina. Bărbatul, căutat de 20 de ani, a fost găsit în județul Timiş. Suspectul, escortat de poliţie, este transportat în această dimineaţă în Bosnia Herțegovina, unde va fi judecat pentru faptele sale.


Poliția Română va pune în aplicare primul mandat de extrădare din România, față de un bărbat urmărit internațional pentru crime de război, anunță onlinereport.ro. Bărbatul, cetățean bosniac și sârb,a fost depistat la data de 1 noiembrie, pe raza județului Timiș, fiind urmărit internațional de Interpol Sarajevo pentru crime de război.

Biroul Național Interpol București a transmis informarea de urmărire internațională către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, iar la data de 2 noiembrie, instanța de judecată a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării, pentru 30 de zile.

Persoana în cauză este bănuită că, încălcând legislația internațională și în special Convenția de la Geneva cu privire la protecția populației civile, aceasta, ca membru al armatei, împreună cu alte persoane ar fi aplicat măsuri de intimidare și violențe fizice asupra unor etnici bosniaci, care au fost supuși muncii forțate într-un lagăr de concentrare, anunță un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Articole similare selectate pentru tine

Război declarat prin telegramă

În 28 iulie 1914 Imperiul Austro-Ungar a declarat război Serbiei prin telegramă. Telegrama a fost trimisă de la Viena la 28 iulie 1914, la ora 11 și 10 minute și a fost primit în Niš în aceeași zi, puțin după amiază. Telegrama a fost scrisă în limba franceză, limba oficială a diplomației.

Războaiele precedate de minciuni

Fiecare război este precedat de o minciună răspândită abil prin mijloacele de comunicare în masă. Astăzi, aflăm că Statele Unite ale Americii amenință Venezuela și Ecuadorul. Mâine, Iranul. Poimâine, pe cine oare?