Ungaria ajută dezvoltarea Voivodinei cu 160 milioane de euro

Nov 19, 2015

budimpesta_1.jpg

Guvernul maghiar va lansa un program pentru dezvoltarea economică a Voivodinei, în valoare de 50 de miliarde de forinți, adică 160 milioane euro, a anunțat Levent Magyar, secretarul de stat maghiar pentru diplomația economică.


Magyar a declarat, la conferința de presă, că cea mai mare parte a fondurilor alocate, adică 30 de miliarde de forinți vor fi sub forma de împrumuturi, iar 20 de miliarde for fi sub formă de granturi nerambursabile, potrivit agenției maghiare MTI. Obiectivul principal al programului este de a ajuta fermierii locali din Voivodina să își exporte produsele către destinații îndepărtate, a explicat el.

Programul va fi implementat în cooperare cu Uniunea Maghiarilor din Voivodina.

Ištvan Pastor, președintele Uniunii Maghiarilor din Voivodina a spus că programul va acoperi o perioadă de cinci ani și este adaptat planurilor de dezvoltare a Serbiei, provinciei ei de nord, Voivodinei și Ungariei, a spus agenția maghiară.

Sursa: rtv.rs

 

Articole similare selectate pentru tine

Zilele Voivodinei la Timişoara

Printr-un management turistic foarte eficient sârbii şi-au dat seama că în zona Banatului românesc există o sursă inepuizabilă de viitori clienţi pentru frumoasele staţiuni din Serbia.

Voivodinenii cumpără terenuri agricole ieftine în România

Fermierii din Banatul sârbesc, în special cei care locuiesc în apropiere de granița cu România, deja au cumpărat sau planifică cumpărarea terenului arabil în România, prețul fiind fiind și de cinci ori mai ieftin decât în Voivodina.

Voivodina, un uriaș potențial turistic

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017.