Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Mitropolitul Banatului a cerut de Crăciun schimbarea Constituției
Dec 26, 2015
Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a anunţat, vineri, la sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara lansarea unei iniţiative civice prin care se cere modificarea Constituţiei în sensul specificării clare a faptului că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie.
Anunţul mitropolitului Banatului vine ca reacţie la faptul că, în tot mai multe state europene, au fost recunoscute famiile formate din persoane de acelaşi sex, fapt respins cu vehemenţă de Biserica Ortodoxă Română.
„Este o iniţiaţivă civică pe care fraţii noştrii care iubesc familia creştină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam şi să scrie acolo în Constituţie că familia creştină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură – familia este tocmită după rânduiala lui Dumnezeu – bărbat şi femeie. De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, nu ştiu dacă nu Grecia, a fost îngenunchiată în sensul acesta. Suntem un popor cu mulţi mai mulţi credincioşi şi de aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în faţa sfântului alter al neamului nostru. Aici aţi venit frăţiile voastre şi părinţii domniilor voastre – bărbat şi femeie”, le-a spus mitropolitul credincioşilor. Ioan Selejan a spus la finalul discursului său că „o mamă nu naşte prunci ca după câţiva ani să fie doar ţărână, ci o mamă naşte prunci pentru cer. Iubiţi credincioşi, Dumnezeu, prin întruparea sa şi prin înviere, ne-a arătat că nu doreşte ca pământul să fie cel mai mare cimitir antropologic din univers. Dumnezeu vrea ca acest pământ atât de minunat să fie locul bucuriei sale”.
Sursa: saccsiv.wordpress.com
Articole similare selectate pentru tine
Simpozionul Științific ”Presa și Literatura în Banat”
Recent a avut loc Simpozionul Științific ”Presa și Literatura în Banat”, ediția a IX-a, organizată de Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina împreună cu Institutul de Studii Banatice ”Titu Maiorescu” al Academiei Române - Filiala Timișoara.
Regiunea Banat - o călătorie în trecut de-a lungul secolelor
Prin regiunea Banat înţelegem unghiul de sud-est al bazinului Panonic, sau vorbim de spaţiul cuprins între ramurile Carpaţilor la Răsărit, râul Mureş la Nord, Tisa la Vest şi Dunărea la Sud. Cu toate că prin noţiunea Banat de obicei înţelegem doar câmpie, prin Banat înţelegem şi Carpaţii de Sud, respectiv Munţii Banatului, care încep cu Munții Vârşeţului.
Răscoala românilor bănăţeni din 1737-1739
Izbucneşte războiul austriaco-turc (1736 – 1739) şi Banatul devine teatru de război. Cu prilejul izbucnirii războiului şi nemulţumiţi de sistemul fiscal recent instalat precum şi de excesele birocraţiei, românii bănăţeni declanşează răscoala antihabsburgică.