,,Misterul vieții: tinerețe, tinerețe…”

Apr 23, 2016

ionesco.jpg

La trupa de teatru ,,Ionesco” a Liceului ,,Borislav Petrov-Braca”, care în colaborare cu SCA ,,Luceafărul” din Vârșeț la ediția de anul acesta a ,,Zilelor…” va prezenta un spectacol orginal și inedit, repetițiile decurg în ritmul lor firesc.


Elevii fac pregătiri serioase pentru a ne impresiona și de data aceasta, atât prin talentul lor, voința și ambiția specifică vârstei, cât şi prin dorința de a face teatru și de a contribui la păstrarea tradiției, menționează Mariana Stratulat în săptămânalul Libertatea.

În clipa în care au apărut pe scenă, liceenii din Vârșeț au fost o revelație și nu au lăsat pe nimeni indiferent. Munca le-a fost răsplătită prin ropote de aplauze și o sumedenie de premii. Ediția de anul acesta nu va fi o competiţie, dar nu premiile contează. ,,Important este să ne păstrăm continuitatea”, menționează doamna profesoară Romanța Vărădean, coordonatorul trupei, care depune mult suflet în munca ei cu elevii pentru a duce totul la bun sfârșit.

Titlul spectacolului de anul acesta al liceenilor este ,,Misterul vieții: tinerețe, tinerețe”. Ne-a interesat de unde această idee și cum decurg repetițiile. De la doamna profesoară primim următorul răspuns: ,,Ideea aparține elevilor. Întregul spectacol este al lor: scenariul e colectiv, scenografia, muzica şi regia sunt colective... Este un spectacol despre viața lor, ore, profesori, dragoste, chefuri, ieșiri, învățat, familie... În fiecare zi experimentăm, căutăm, cercetăm, inventăm... Aducem o scenă nouă.

Ei constuiesc, spun replici, alcătuiesc textul piesei scenă cu scenă. Fiecare se prezintă pe sine. Eu sunt acolo să-i sprijin, să verific replicile, să le dau sugestii și să facem împreună un spectacol excelent. Totodată, trebuie să menționez că și eu voi interpreta rolul de profesoară. Repetițiile se desfășoară în fiecare zi după cursuri. Facem repetiții câte o oră – o oră jumătate, în cursul săptămânii, căci în weekend călătoresc la sate. În ultima săptămână vom avea repetiții de două ori pe zi. Pe data de 11 mai vom prezenta 25 de mistere ale vieții, învelite în farmecul tineriții.

Pentru că elevii vor fi responsabili de acest spectacol inedit, merită să prezentăm și numele lor: Stefania Miter, Cristina Țânțar, Luciana Curia, Vanesa Roxa, Adonis Almăjan, Elena Mohan, Darie Glanda, Renato Băiaș, Marinel Străin și David Luca din clasa I 5; Daniela Lagea, Monica Susa, Ramona Coțoman, Valentin Borca, Vasilia Viktoria Vărădean, Mario Țăpârgea, Gheorghina Stefan, Anastasia Ilin, Sanela Muncian din clasa II 5; Ionela Barbu, Anastasia Doban, Adelin Vereș, Cosmin Condan, Cristian Cotârlă și Gabriel Ivașcu din clasa III 5.

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua și Sărbătoarea Liceului ”Borislav Petrov Braca” din Vârșeț

Ziua Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârşeţ şi patronii spirituali ai acestei instituții de învățământ - Sfinții Chiril și Metodie au fost marcați în mod festiv, prin cântece, dansuri și poezii, pe data de 24 mai a.c., în amfiteatrul Liceului.

Ziua în care Vârșețul a fost amenințat de erupția vulcanică!

Din adâncul muntelui s-au auzit bubuituri, de parcă lava, sub înaltă presiune, amenință să explodeze tot momentul la suprafață. Înspăimântați de erupția vulcanică, cetățenii au trimis o delegație la primărie, unde au încercat să-i liniștească explicându-le că Vârșețul și zona înconjurătoare nu este amenințată de nici un vulcan. Dar degeaba, frica era mare.

Ziua Culturii Naționale ”Dor de Eminescu” la Vârșeț

La ”Casa Butoarcă” din Vârşeț, respectiv la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și al Societății de Limba Română din Voivodina, a fost marcată Ziua Culturii Naționale, respectiv ziua de naştere a marelui poet român Mihai Eminescu.