Viața de după oameni

Apr 26, 2016

3.jpg

Oare cum va arăta Terra dacă oamenii ar dispărea brusc? Este întrebarea la care au încercat să răspundă mai mulți cercetători americani în cadrul documentarului „Viața de după oameni”, un film promovat în cadrul A&E Television Networks.


Conform specialiștilor, dacă umanitatea ar dispărea brusc, întreaga planetă va fi cufundată în întuneric în numai câteva ore. Centralele electrice, pur și simplu, nu vor putea genera lumină și căldură fără combustibili. Apa va năvăli în tunelurile de metrou în numai câteva săptămâni, iar acestea se vor transforma în veritabile râuri subterane. Animalele de companie vor muri de foame după circa 10 zile, asta dacă nu vor învăța să vâneze. Pavajele și străzile asfaltate vor ceda sub presiunea plantelor. Clădirile vor fi acoperite de plante agățătoare și vor începe să se prăbușească în maxim 40-50 de ani, aflăm la teoriisecrete.ro.

Construcțiile moderne sunt proiectate să reziste pentru aproximativ 60 de ani (podurile pentru 120 de ani, iar barajele pentru 250 de ani). Cu toate acestea, în lipsa unei îngrijiri din partea oamenilor, ele se vor prăbuși mult mai devreme, fenomen accentuat și de intemperiile naturii. Absolut toate construcțiile realizate de oameni vor dispărea complet în câteva mii de ani. Cele 430 de centrale nucleare care funcționează în prezent vor exploda, deși urmările unor asemenea explozii nu vor fi atât de catastrofale pe cât se crede. Cel mai bun exemplu este orașul Pripyat din Ucraina, care a fost abandonat după dezastrul de la Cernobil. Atunci, oamenii de știință au prezis că locul se va transforma într-un desert. Astăzi, natura și-a intrat în drepturi și Pripyat este asaltat de animale sălbatice și de vegetație abundentă.

2.jpg

Pădurile vor acoperi circa 80% din suprafața uscată a Terrei în circa 50 de ani. Vegetația va cuceri complet Terra în maxim 200 de ani. Aerul va deveni mult mai curat în doar 2-3 săptămâni, deși dioxidul de carbon din atmosferă nu va dispărea decât după un mileniu.

Cea mai mare parte a vestigiilor umanității vor dispărea complet în circa 100.000 de ani. Totuși, elementele ceramice vor dăinui cel mai mult, alături de bronz și de plastic. Cu toate acestea, modificările uluitoare pe care oamenii le-au produs în natură nu vor rezista așa de mult precum am putea crede., Doar câteva decenii vor fi suficiente naturii pentru a elimina Canalul Panama,  această operă a omenirii. În schimb, cei patru președinți americani sculptați pe muntele Rushmore – George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt şi Abraham Lincoln – ar trebui să se odihnească linistiți, căci fețele lor vor dăinui cel putin 7 milioane de ani de acum încolo. Și Canalul Mânecii, ce leagă Franța de Anglia, are șansa să reziste milioane de ani, datorită protecției pe care i-o oferă roca în care a fost săpat.

1.jpg

Dar singurul martor al existenței civilizației umane, ce va supraviețui în final vor fi undele radio. Undele radio, la fel ca lumina, continuă să se extindă. Ele vor continua să călătorească prin Univers la mult timp după ce sondele Voyager vor fi dispărute, purtând cu ele un mic fragment din existenţa umană. „Oricine așteaptă undele noastre la granița timpului va avea parte de un moment gălăgios. Poate că nu o vor înțelege pe Lucy, dar ne vor auzi râzând”.

 

Articole similare selectate pentru tine

Terra în 2016 - Cum e repartizată populația

Cu o suprafaţă atât de mare, Terra are o repartizare a populaţiei bizară, este de părere Max Galka, un antreprenor ce a folosit mai multe informaţii furnizate de NASA pentru a crea o imagine a împărţirii oamenilor în diverse zone ale globului.

O imensă rocă spaţială a trecut la aproximativ 500.000 de km de Terra

O imensă rocă spaţială, cu aspect de craniu uman, a trecut sâmbătă seara la aproximativ 500.000 de km de Terra. Obiectul spaţial cu aspect straniu, aproape înfricoşător, are un diametru de 600 de metri şi a trecut pe lângă Pământ la distanţă mai mare decât se află Luna faţă de planeta noastră.