Talent, ambiție și umanitate

Jul 28, 2016

5.jpg

Aneta Gaşpăr este o tânără pe cât de frumoasă, talentată şi ambiţioasă, pe atât de modestă! Deşi are talente multiple şi succese în diferite domenii, niciodată nu s-a grăbit să se laude cu realizările ei. Pornind în această ordine de idei, ne-am propus ca în acest articol să scoatem la lumina zilei o particică din mozaicul realizărilor Anetei.


Astfel am descoperit că este pasionată de muzică, teatru, literatură, pictură, jurnalism, televiziune, animaţie, sport... Se descurcă foarte bine în toate aceste domenii şi indiferent pentru care va opta în viitor, va avea o carieră de success, scrie Mariana Stratulat în săptămânalul Libertatea.

În ceea ce priveşte muzica, Aneta, prin vocea ei dulce şi calitatea interpretării melodiilor, atât cu vocea, cât şi la chitară, în limbile română, sârbă, maghiară, engleză și franceză, aduce prospeţime în cultura noastră muzicală şi nu lasă pe nimeni indiferent.

4.jpg

,,Muzica a fost mereu în preajma mea! Totul a început când părinţii mi-au dăruit, de Crăciun, o chitară. Prin acest gest am descoperit câtă fericire poate muzica să îmi ofere şi cât de pozitiv influneţează asupra mea”, mărturiseşte Aneta şi adaugă: - ,,Sunt pasionată de muzica jazz şi rock şi fac parte din prima generaţie a profilului jazz din cadrul Şcolii Medii de Muzică ,,Josif Marinković” din Vârșeț, pe care recent am absolvit-o cu succes. Ca elevă la Liceul „Borislav Petrov-Braca“, am fost membră a Cenaclului Literar „Tinerele condeie“, condus de prof. Ion Berlovan şi am participat la Olimpiadele de Limba Română în România. Pe lângă acestea, am antrenat „Urban Ju Jutsu“ și acum deţin brâul maro.

Am antrenat și „breakdance“, am participat la diferite manifestări din oraş. Am fost activă la radiogoniometrie, care se ocupă cu orientarea în spaţiu. Unii o mai numesc şi „vânatul la vulpi“ deoarece constă în căutarea a cinci posturi de emiţătoare de signale ascunse pe un teren necunoscut, în timp record. Pentru practicarea acestui sport este necesar un dispozitiv cu ajutorul căruia descoperiţi din ce parte se emit signalele. În vara anului 2012 am absolvit Şcoala de Perfecţionare în Jurnalismul Transfrontalier, organizată de Centrul de Jurnalism de la Româneşti (România), mentor fiindu-ne Marian Odangiu“.

https://www.youtube.com/watch?v=dFNSO7-iDj8

Aneta face parte din formaţia fostului preşedinte al comunei Vârşeţ, Čedomir Živković. Cândva trupa se numea „All the presidents man”, iar acum poartă denumirea ,,Start Making Sense”. Formaţia se prezintă pe scene renumite de la noi din ţară, dar şi la mai multe manifestări în oraş.

La Festivalul „Tinereţea cântă“ de la Uzdin a debutat în 2012, cu melodia „Încă o zi“, pentru care a semnat textul şi muzica, iar aranjamentele au fost făcute de Aleksandru Durajin. I-a revenit premiul pentru debut. Tot la Uzdin, în urmă cu mai mulţi ani, a făcut primii paşi în lumea muzicii, când şi-a acomplaniat bunicul la chitara, la o serată literară.

7.jpg

Aneta a făcut şi cursuri de actorie, în clasa profesorului Ivan Đorđević, iar primul său rol a fost în piesă pentru copii „Strašilo“, unde a fost „Bufinţa deşteaptă“. La fel, a făcut cursuri de arte plastice la prof. Ramona Magda.

1.jpg

Aneta ne-a mărturisit că talentul muzical l-a moştenit de la mama ei. De la tata a învăţat să fie calmă în orice situaţie, iar de la amândoi a moştenit simțul umorului, înclinaţia pentru artă şi bunul simţ. În ultimul timp, Aneta se implică în cauze umanitare, prin muzică și donații.

Este membră a corului ,,Merry Gospel Choir” din Belgrad, cu care s-a prezentat pe scene internaționale la Viena și în mai multe orașe de la noi (între care Zrenianin şi Novi Sad), cu muzică religioasă africană. Un alt succes de răsunet de care s-a bucurat în ultimul timp a fost la concursul de coruri de la Bijeljina, unde s-a prezentat cu Corul Școlii de Muzică „Josif Marinković“ din Vârşeţ. Formaţia a cucerit două premii I, în categoria corurilor mixte și de fete.

https://www.youtube.com/watch?v=1pdWbWJvsWM

Recent, s-a înscris la Facultatea de Design din cadrul Univeristății de Vest din Timișoara. Nu va renunța la muzică. Va găsi, cu siguranţă, o formație și acolo. Cu trupa ei ,,Tiramisu” din Vârșeț va continua să organizeze concerte umanitare.

2.jpg

Vârstincilor săi le transmite să evadeze din lumea virtuală şi să întoarcă spre carte, prieteni şi familie, să fie generoși, să ofere celor ce au nevoie, căci puținul lor pentru cineva va însemna mult. Noi la rândul nostru, îi dorim să rămână la fel de ambiţioasă, să păşească şi pe mai departe pe calea succeselor şi să ne acorde primul interviu atunci când va fi celebră în sfera ei de interes.

 

Articole similare selectate pentru tine

George Enescu, cel mai mare fenomen muzical după Mozart

George Enescu a fost compozitor, pianist, violonist, dirijor român și unul dintre cei mai importanți compozitori ai secolului XX.

Diferențele și similaritățile între romantism și realism

”Pictura i se oferă artistului. Ea este muzică prin puterea ei de a exprima prin culoare, prin reflexele ei multiplicate care își răspund, prin degradeurile ei, prin imensa ei claviatură, de la umbra neagră sau colorată din adâncul abisurilor și până în vârfurile strălucitoare ale reliefurilor celor mai acuzate- formă a sentimentului” - Élie Faure

Diferențele și similaritățile între culturile paleoliticului și cea egipteană

”Descrierea faptelor oamenilor nu prezintă pentru noi nici un interes, nici o utilitate și chiar nici un sens, dacă nu încercăm să înțelegem legăturile dintre ele, să arătăm felul în care se înlănțuiesc și mai ales să redăm caracterul lor dinamic născut din acțiunea neîntreruptă a forțelor trecutului asupra celor ale prezentului„ - Élie Faure.