Vârșețenii au cucerit vârful României

Aug 19, 2016

dc45d97d317db289b2907a7ee244a4e2_L.jpg

Clubul de alpiniști ”Železničar” din Vârșeț, împreună cu Clubul Sportiv ”Jin Jang”, weekend-ul trecut au parcurs cea mai lungă cale de 35 de kilometri, cu o ascensiune totală de 2500 de metri și au stăpânit cel mai înalt vârf al României - Moldoveanu (2544 m).


În prima zi, echipa a pornit de la Lacul Bâlea dimineața și până la Cabana de munte Podrag le-a trebuit în jur de 8 ore, în drum cucerind vârfurile Viștea Mare (2524 m) și Arpașul Mare (2468 m). La cabană au aranjat corturile, au luat masa de prânz și au folosit timpul liber pentru a se odihni și pregăti pentru ziua de mâine, consemnează evrsac.rs.

A doua zi, dis-de-dimineață au început ascensiunea spre vârful Moldovanu unde au ajuns la amiază, timpul scurt folosindu-l pentru a se fotografia și pentru un scurt repaus, iar apoi au plecat înapoi spre tabără. În aceste două zile, echipa vârșețeană a avut un total de 21 de ore de mers,  parcurgând 35 de kilometri pe un traseu dificil și a urcat în total 2500 de metri.

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua și Sărbătoarea Liceului ”Borislav Petrov Braca” din Vârșeț

Ziua Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârşeţ şi patronii spirituali ai acestei instituții de învățământ - Sfinții Chiril și Metodie au fost marcați în mod festiv, prin cântece, dansuri și poezii, pe data de 24 mai a.c., în amfiteatrul Liceului.

Ziua în care Vârșețul a fost amenințat de erupția vulcanică!

Din adâncul muntelui s-au auzit bubuituri, de parcă lava, sub înaltă presiune, amenință să explodeze tot momentul la suprafață. Înspăimântați de erupția vulcanică, cetățenii au trimis o delegație la primărie, unde au încercat să-i liniștească explicându-le că Vârșețul și zona înconjurătoare nu este amenințată de nici un vulcan. Dar degeaba, frica era mare.

Ziua Culturii Naționale ”Dor de Eminescu” la Vârșeț

La ”Casa Butoarcă” din Vârşeț, respectiv la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și al Societății de Limba Română din Voivodina, a fost marcată Ziua Culturii Naționale, respectiv ziua de naştere a marelui poet român Mihai Eminescu.