”Balul strugurilor” a fost vizitat de 150.000 de persoane

Sep 20, 2016

DSCN2826_result.JPG

Pe parcursul celor patru zile, cât a durat tradiționala manifestare economico-turistică ”Balul strugurilor” (15-18 septembrie), ajunsă la cea de-a 59-a ediţie, Vârșețul a fost vizitat de 150.000 de persoane, dintre care peste 20.000 din țara vecină, România.


Acest lucru se datorează, în primul rând, a programului cultural și de divertisment bogat, vreme bună, fără ploaie, ceea ce ani trecuți a fost ceva normal să plouă de ”Balul strugurilor” și faptul că în acest an pe data respectivă nu se țineau alte manifestări în Serbia și vestul României.

59.Dani berbe grozdja slike 3_result.jpg

„Balul Strugurilor” este un adevărat brand al oraşului care aduce nu puţine beneficii materiale şi de altă natură tuturor, şi înainte de toate promovarea deplină a zonei şi potenţialului turistic şi de altă natură al oraşului.

Slike 59 Dani berbe grozdja 3_result.jpg

Programele variate şi atractive pregătite şi organizate pe parcursul celor  trei zile, prezentate pe scena centrală din centrul oraşului pentru toate generaţiile, programele pentru copii, Carnavalul cu numeroase trupe din alte oraşe, majoretele, concursurile, „strugurii din avion”, trasele atracative pe Dealurile Vârşeţului „Drumul vinului”, „Freeclimbingul” de pe stâncile renumite ala Dealului, alegera Miss „Balului Strugurilor”, parcurile de distracţie cu toate scamatoriile, timpul plăcut ..., au contribuit ca toţi să se simtă bine, ceea ce puteți vedea și din imaginile alăturate.

14.jpg

Când este vorba de Miss „Balului Strugurilor”, de evidențiat că anul acesta titlul a revenit tinerei românce din Satu Nou, Adriana Beca, urmată de Cristina Samoilă (locul II)  şi Svetlana Mijailović (locul III).

Fotografii: vrsac.mojkraj.rs

59.Dani berbe grozdja slike 15_result.jpg

59.Dani berbe grozdja slike 11_1_result.jpg

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua și Sărbătoarea Liceului ”Borislav Petrov Braca” din Vârșeț

Ziua Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârşeţ şi patronii spirituali ai acestei instituții de învățământ - Sfinții Chiril și Metodie au fost marcați în mod festiv, prin cântece, dansuri și poezii, pe data de 24 mai a.c., în amfiteatrul Liceului.

Ziua în care Vârșețul a fost amenințat de erupția vulcanică!

Din adâncul muntelui s-au auzit bubuituri, de parcă lava, sub înaltă presiune, amenință să explodeze tot momentul la suprafață. Înspăimântați de erupția vulcanică, cetățenii au trimis o delegație la primărie, unde au încercat să-i liniștească explicându-le că Vârșețul și zona înconjurătoare nu este amenințată de nici un vulcan. Dar degeaba, frica era mare.

Ziua Culturii Naționale ”Dor de Eminescu” la Vârșeț

La ”Casa Butoarcă” din Vârşeț, respectiv la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și al Societății de Limba Română din Voivodina, a fost marcată Ziua Culturii Naționale, respectiv ziua de naştere a marelui poet român Mihai Eminescu.