A început reconstrucția Căminului Cultural din Marcovăț

Nov 28, 2016

Dom-kulture-Markovac800.jpg

După achiziția publică, selectarea contractanților și contractul semnat, au început lucrările de reconstrucție a Căminului Cultural din Marcovăț. Lucrarea va dura aproximativ două luni, după care Căminul va fi dat în folosință sătenilor.


  • Căminul Cultural din Marcovăț actualmente este în stare foarte proastă și această reconstrucție sătenii așteaptă de ani de zile. După terminarea lucrărilor, Căminul va decora centrul satului și va contribuii la viața socială și culturală în sat. Orașul Vârșeț încearcă, în granița posibilităților financiare și în egală măsură, să sprijine necesitățile localităților și să  faciliteze dezvoltarea lor, iar lucrul acesta în mare măsură depinde și de eforturile și inițiativele Consiliului comunității locale dar și a cetățenilor celor 22 de sate - a declarat pentru portalul juznibanat Slaviša Maksimović, membru al Consiliului Local pentru Dezvoltarea Rurală.

Potrivit lui Maksimović, în acest an este planificată și reconstrucția Casei de Cultură din Mesici.

 

Articole similare selectate pentru tine

Românii din Marcovăț

Românii din Serbia sunt români din totdeauna, au simţit şi simt româneşte dintotdeauna. Deşi de multe ori sunt catalogaţi că români din diaspora, totuşi ei au fost dintotdeauna aici.

Primele forme de „cântare împreună” s−au închegat în bisericile săteşti

Este îndeobşte cunoscută contribuţia bănăţenilor la cântecul coral, fenomen care reprezintă gloria cântecului bănăţean. Astfel privite lucrurile trebuie afirmat că primele forme de „cântare împreună” s−au închegat în bisericile săteşti.

Marcovăţul, una din cele mai vechi aşezări umane din Banat

Fără nici o putere de tăgadă, Marcovăţul se enumeră printre cele mai vechi aşezări umane din Banat, atestate documentar în mai multe cronici. A fost atestat documentar doar cu un an după Coştei (în 1362). Toate celălalte sate din Banatul sârbesc nu se pot bucura de un itinerar istoric asemănător.