Anul acesta vinul alb a fost de înaltă calitate

Feb 19, 2017

SvTrifun800.jpg

Şcoala Medie de Agricultură „Vršac“ din Vârșeț de două deceni şi jumătate marchează şi aniversează Ziua Şcolii – Sfântul Trifun, protectorul viilor şi viticultorilor.

La această ediție jubiliară producătorii particulari au trimis peste 100 de produse, iar celor mai calitative o comisie de specialitate le-a acordat cupe, medalii şi diplome. La programul dedicat iubirii, vinului şi podgoriilor, organizat de cadrele didactice şi elevi, având ca invitaţi atractivul cor „Raspevani profesori”, au asistat numeroşi oaspeţi, reprezentanţi ai autoguvernării locale, colaboratori şi invitaţi din unele oraşe de la noi, printre care şi din România, din Timişoara  Liceul Economic „Nitti” şi Liceul de Silvicultură şi Agricultură, iar din Ciacova Liceul Teoretic.

6a.jpg

Cu această ocazie s-au înmânat diplome, cărţi şi recunoştinţe elevilor câştigători la concursul literar şi din domeniul artelor plastice, deschis cu acest prilej, dar şi acelora care au dat dovadă de activitate deosebită şi au participat la întreceri şcolare şi în organizarea programului festiv de „Sfântul Sava”, gazduit de Şcoala Medie de Agricultură, apoi, în final, conform tradiţiei, a urmat decernarea recunoştinţelor celor mai buni producători de vinuri albe şi roşii şi de rachiu din struguri şi de fructe.

Şcoala Medie de Agricultură din Vârșeț a lăsat în urmă încă un an de succes. S-au realizat numeroase lucrări cu privire la renovarea clădirii școlii, au fost achiziționate mașini agricole noi, s-au echipat sala de laborator și majoritatea claselor și, după spusele directorului Srđan Kliska, anul acesta deja se aplică câteva proiecte noi.

  • Anul acesta, așa cum am anunțat anterior, am introdus o nouă categorie de băuturi pentru evaluare. Este vorba de băuturi speciale, care au fost cinci la număr. Spre marea mea satisfacție, calitatea probelor a fost bună, iar ceea ce este de evidențiat este că anul acesta vinul alb este de înaltă calitate, ceea ce până în prezent nu a fost cazul – a spus  președintele comisiei Vasil Milović.
 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua și Sărbătoarea Liceului ”Borislav Petrov Braca” din Vârșeț

Ziua Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârşeţ şi patronii spirituali ai acestei instituții de învățământ - Sfinții Chiril și Metodie au fost marcați în mod festiv, prin cântece, dansuri și poezii, pe data de 24 mai a.c., în amfiteatrul Liceului.

Ziua în care Vârșețul a fost amenințat de erupția vulcanică!

Din adâncul muntelui s-au auzit bubuituri, de parcă lava, sub înaltă presiune, amenință să explodeze tot momentul la suprafață. Înspăimântați de erupția vulcanică, cetățenii au trimis o delegație la primărie, unde au încercat să-i liniștească explicându-le că Vârșețul și zona înconjurătoare nu este amenințată de nici un vulcan. Dar degeaba, frica era mare.

Ziua Culturii Naționale ”Dor de Eminescu” la Vârșeț

La ”Casa Butoarcă” din Vârşeț, respectiv la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și al Societății de Limba Română din Voivodina, a fost marcată Ziua Culturii Naționale, respectiv ziua de naştere a marelui poet român Mihai Eminescu.