Cel mai bun festival de dans din Balcani la Vârșeț

Apr 24, 2017

dans800.jpg

Duminică, 23 aprilie a.c., Centrul Millennium din Vârșeț a găzduit cel mai bun festival de dans din Balcani „Vršac Grand Prix 2017“.

Ceremonia de deschidere a fost programată pe scena principală, începând de la ora 17:30. Festivalul a durat toată ziua, iar dansatorii au dansat paralel în două săli - în sala Centrului Millennium, iar cealaltă în Sala Congresului, informează evrsac. Festivalul de Dans „Vršac Grand Prix 2017“ timp de unsprezece ani, ocupă un loc de frunte pe lista celor mai bune evenimente de dans din Balcani, și din cauza acestui eveniment orașul este vizitat mai mult de 2.500 de dansatori. Festivalul va păstra și pe mai departe un caracter internațional, dar pentru prima dată vor participa toate cluburile de dans din Vârșeț, adică pe scenă se vor perinda mai mult de 300 de dansatori locali.

  • În acest an, cum ne așteptam, pe scene s-au perindat câteva mii de dansatori cu peste 500 de coregrafii diferite. Cu toate acestea, ceea ce mi se pare deosebit de important este faptul că în cele din urmă toți dansatorii din Vârșeț s-au prezentat în fața publicului de acasă. Aceasta vorbește mult despre dansul practicat în Vârșeț. Nu am avut niciodată mai multe cluburi de dans și, bineînțeles, dansatori talentați ca azi... Poate că în curând vom realiza împreună ca orașul nostru să devină recunoscut ca un oraș de dans, dacă deja nu este așa. - spune directorul artistic al Festivalului „Vršac Grand Prix 2017“, Olgica Jovanović.
 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua și Sărbătoarea Liceului ”Borislav Petrov Braca” din Vârșeț

Ziua Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârşeţ şi patronii spirituali ai acestei instituții de învățământ - Sfinții Chiril și Metodie au fost marcați în mod festiv, prin cântece, dansuri și poezii, pe data de 24 mai a.c., în amfiteatrul Liceului.

Ziua în care Vârșețul a fost amenințat de erupția vulcanică!

Din adâncul muntelui s-au auzit bubuituri, de parcă lava, sub înaltă presiune, amenință să explodeze tot momentul la suprafață. Înspăimântați de erupția vulcanică, cetățenii au trimis o delegație la primărie, unde au încercat să-i liniștească explicându-le că Vârșețul și zona înconjurătoare nu este amenințată de nici un vulcan. Dar degeaba, frica era mare.

Ziua Culturii Naționale ”Dor de Eminescu” la Vârșeț

La ”Casa Butoarcă” din Vârşeț, respectiv la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și al Societății de Limba Română din Voivodina, a fost marcată Ziua Culturii Naționale, respectiv ziua de naştere a marelui poet român Mihai Eminescu.