"Balul strugurilor" la Vârşeţ

Aug 17, 2017

1-Slider-Grozjebal2017.jpg

Oraşul Vârşeţ, împreună cu organizaţia de turism din acest oraş, organizează ediţia a 60-a, a manifestării "Balului strugurilor", în perioada 14-17 septembrie. 

Această manifestarea este cea mai veche şi cea mai vizitată manifestarea turistico-economică de pe meleagurile noastre. Programul bogat şi calitativ este menit tuturor generaţiilor. În cadrul manifestării se organizează mai multe evenimente culturale, sportive şi comerciale, precum şi expoziţii de struguri şi vin, anunță rtv.

Cele mai importante evenimente sunt: defileul carnavalului, mascarada pentru copii, aruncatul "strugurilor din avion", programe culturale, artistice şi de divertisment, precum şi o varietate de competiţii sportive.

berba-grozdja-vrsac-2017.jpg

O mare atracţie este şi grilul din centrul oraşului, în care toţi vizitatori cu nerăbdare aşteaptă să frigă cârnaţi.  În fiecare seară tradiţional vor fi organizate concerte, dar şi concursul pentru cea mai frumoasă fată a balului strugurilor. Vizitatorii au prilejul să încerce celebrele vinuri vârşeţene, să cumpere struguri, şi să viziteze pivniţele,  fapt care atrage un număr mare de tineri.

Manifestarea este cunoscută şi după Vinko Lozici care este prima persoană şi comandantul paradei de trei zile. La "Balul strugurilor", atmosfera în fiecare an este veselă, relaxată, interesantă şi distractivă.

Deci, vă propunem ca în luna septembrie, în perioada 14-17 să vizitaţi oraşul Vârşeţ şi balul strugurilor.

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua Culturii Naționale ”Dor de Eminescu” la Vârșeț

La ”Casa Butoarcă” din Vârşeț, respectiv la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și al Societății de Limba Română din Voivodina, a fost marcată Ziua Culturii Naționale, respectiv ziua de naştere a marelui poet român Mihai Eminescu.

Zborul lui Aurel Vlaicu la Vârșeț

Aurel Vlaicu, pionier al aviației mondiale, acela care s-a încumentat să zboare deasupra Bucureștiului, deasupra Vienei, în vara anului 1912 a zburat și peste Vârșeț.

Vârșețul pe timpul moscheilor și semilunei

Este mai puțin cunoscut faptul că un număr mare de vârșețeni erau de credință musulmană și că în oraș existau cel puțin două moschei, dintre care una era din piatră. Primii germani care s-au stabilit în Vârșeț după eliberarea de sub turci - nu aveau lăcașurile lor ci foloseau moscheea adaptată nevoilor lor.