Dacia - maşini electrice „şocant de ieftine”

Oct 15, 2017

dacia.jpg

Renault a dat lovitură cu Dacia, după ce a preluat fabrică de la Mioveni şi a lansat o serie de modele low cost cu care a avut un succes teribil.

Industria auto intră acum în epoca maşinilor electrice cu zero emisii, însă momentan preţul de achiziţie este destul de ridicat pentru o asemenea maşină. Aici intervine Dacia, care vrea să producă cele mai ieftine modele electrice de pe piaţă. Ca parte din Alianţa Renaul-Nissan, Dacia are la dispoziţie deja tehnologia necesară. Şeful Alianţei, Christophe Kugler, a declarat revistei Auto Express că planurile sunt deja avansate, scrie all4romania. „Nu o să schimbăm teritoriul brandului nostru. Beneficiem de putere Alianţei şi de tehnologia existenţa pe care putem s-o implementăm către Dacia. Avem toată tehnologia EV necesară, ea este acolo. Există o diferenţa de 3-4 ani între cel mai avansat model Renault-Nissan şi tehnologiile pe care le avem acum. O să ne îndreptăm către ele atunci când aceastea vor fi accesibile”, a spus Kugler.

hamster4a.jpg

Revista britanică scrie că Dacia va profita de tehnologia de pe Renault Zoe, una din cele mai avansate de pe piaţă. Modelul a fost relansat anul trecut cu o autonomie de 400 km la o singură încărcare. Dacia studiază şi tehnologia autonomă, iar modelele următoare vor fi dotate cu cu control automat al vitezei de croazieră.

 

Articole similare selectate pentru tine

Legiunile romane şi creştinismul în Dacia

România este o ţară în care majoritatea populaţiei este adepta religiei creştine. De altfel, se ştie că în special religia ortodoxă a marcat timp de veacuri viaţa spirituală a poporului român. Originea creştinismului pe teritoriul de astăzi al României este însă o problemă controversată.

Formarea poporului român 6/15

Aşezările civile geto−dacice, preponderent rurale, pot fi grupate în trei tipuri distincte: răsfirate, caracteristice în general zonelor montane, chiar şi în epocile ulterioare, cvasicompacte şi compacte.

Formarea poporului român 4/15

Majoritatea istoricilor susţin că prin comaţi trebuie să inţelegem poporul de rând. Ca atare, aceştia deţineau poziţia dominantă în economia dacică, acoperind practic toate activităţile cunoscute, la vremea aceea, de economia Daciei libere. Nu poate fi neglijată însă participarea lor la acea adunare armată generală, cu rol politic şi militar important.