Ioţa Bulic la 65 de ani

Mar 05, 2018

iota800.jpg

Societatea literar-artistică “Tibiscus” a organizat un moment aniversar ”Ioţa Bulic  la 65 de ani”. Manifestarea de suflet este un omagiu adus acestui om de cultură.

Cu cuvinte de laudă despre Ioţa Bulic au vorbit profesorul Florin Ţăran, Adam Onciu, actor si regizor amator şi decanul de vârstă, Valeriu Grosu. Cu cuvinte alese celor prezenţi s-a adresat şi Vasile Barbu, preşedintele S.L.A “Tibiscus” din Uzdin. Lui Ioţa Bulic  un omagiu i-au adus prietenii şi admiratorii creaţiei sale jurnalistice.

În finalul manifestării de suflet, S.L.A. ,,Tibiscus” a dăruit  sărbătoritului  o frumoasă icoană  reprezentând pe Maica Domnului cu fiul Iisus. Momentul aniversar s-a încheiat cu o masă festivă închinată lui Ioța Bulic la împlinirea minunatei vârste de 65 de primăveri.

Ioţa Bulic s-a născut la Uzdin, în 22 februarie 1953. Şcoala Generală a absolvit-o în satul natal, Şcoala Medie de Bibliotecari în Belgrad, iar Facultatea de Filosofie, Catedra de psihologie, în Bucureşti.

În iulie 1980 s-a angajat la Casa de Presă şi Editură „Libertatea” din Panciova ca ziarist. După numai două luni a plecat în armată, mai întâi în Macedonia, iar apoi în  Kosovo.

Reîntors din armată, în anul 1981 revine la Casa de Presă şi Editură „Libertatea”, unde începe treptat să redacteze rubricile sindicale, culturale, sportive etc.

În  decembrie 1988 este numit redactor-şef şi responsabil ad interim la săptămânalul „Libertatea”. La această funcţie rămâne până în anul 2000, când demisionează. În martie 2006 este numit redactor responsabil la revista pentru copii „Bucuria copiilor”, unde se află şi în prezent. În cariera sa de aproape patru decenii a publicat mai multe reportaje, foiletoane, comentarii, interviuri, proză scurtă etc. Împreună cu Costa Roşu şi Sima Lăzăreanu, semnează monografia săptămânalului „Libertatea” cu ocazia jubileului de 50 de ani.

Este fondatorul Societăţii Literar-Artistice „Andrei Şaguna” a românilor din Panciova, al cărei preşedinte a fost până în anul 2009. În cadrul acestei societăţi iniţiază şi publică revista pentru literatură, artă şi cultură „Tezaur românesc”. În această perioadă au apărut 10 numere.

 

Articole similare selectate pentru tine

VODICA ÎNCHINATĂ ÎNĂLȚĂRII SFINTEI CRUCI DIN UZDIN

Această capelă a fost închinată Înălțării Sfintei Cruci. Se află pe raza satului – cătunului Kotul Mik (Cotul Mic).

Uzdinenii în fața Muzeului militar din Parcul Carol, 1935

Excursie în România, 1935 - Fotografia este realizată în fața Muzeului militar din Parcul Carol, în față este mormântul Eroului necunoscut iar roată de Muzeu sunt tunuri vechi înșirate.

Simboluri istorice ale Uzdinului 2/2

În tendința de a depăși obstacolele pe care natura i le-a pus în cale, în căutare de hrană, dar și din dorința de comunicare cu semenii săi, omul a reușit, din cele mai vechi timpuri, să lege malurile râurilor, prăpastiilor și să învingă alte piedici care-I întretăiau drumul. Podurile, la început simple, cu doar câte o bârnă așezată de-a curmezișul, s-au construit mai târziu din lemn sau din alte materiale disponibile.