În Voivodina documentele în limba română se eliberează în 9 comune

Jun 03, 2018

uzul1.jpg

Pe teritoriul Provinciei Autonome Voivodina, documentele de stare civilă în limba română se pot elibera în 9 comune.  Chiar dacă dispun de această posibilitate, până în prezent un număr foarte mic de cetăţeni au cerut eliberarea documentelor necesare în limba maternă – adică în limba română.


Documente bilingve sârbo-române se pot elibera în următoarele autoguvernări locale: Alibunar, Biserica Albă, Vârşeţ, Jitişte, Zrenianin, Covăciţa, Cuvin, Plandişte, Secanj, în oraşul Panciova, precum şi în localitatea Satu Nou, anunță rtv.

Pe teritoriul oraşului Vârşeţ, din 2013 şi până în 2017 au fost eliberate în jur de 40 de certificate – de nou-născut, căsătorie şi decese. Putem spune un număr foarte mic. Fiecare dintre noi trebuie să beneficiem de drepturile care ne stau la dispoziţie.

 

Articole similare selectate pentru tine

Zilele Voivodinei la Timişoara

Printr-un management turistic foarte eficient sârbii şi-au dat seama că în zona Banatului românesc există o sursă inepuizabilă de viitori clienţi pentru frumoasele staţiuni din Serbia.

Voivodinenii cumpără terenuri agricole ieftine în România

Fermierii din Banatul sârbesc, în special cei care locuiesc în apropiere de granița cu România, deja au cumpărat sau planifică cumpărarea terenului arabil în România, prețul fiind fiind și de cinci ori mai ieftin decât în Voivodina.

Voivodina, un uriaș potențial turistic

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017.