Obiectivul proiectului - îmbunătăţirea sănătăţii

May 09, 2019

sănătăţii

În prezența personalului medical și a cetățenilor municipiului Alibunar, pe 8 mai, dr. Tatjana Voskresenski, directorul Spitalului Special pentru Boli Psihiatrice "Dr. Slavoljub Bakalović" din Vârșeț, a prezentat cu succes proiectul transfrontalier cu România.

Cu această ocazie, dr. Voskresenski cu colaboratorii săi a prezentat activitățile și rezultatele proiectului european IPA, care se realizează împreună cu Spitalul General de la Smederevo, Clinica pentru Neurochirurgie din Timișoara și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți îngrijirea sănătății în neurochirurgie și psihiatrie având motto-ul "O viață mai lungă". Esența proiectului este schimbul de experiențe în domeniul neurologic, în special demența bolilor vasculare și cerebrale, prevenirea lor și începerea terapiei la timp.

Exclude oamenii toxici din jurul tău

În cadrul proiectului, s-a achiziționat un scaner și doppler modern ale căror servicii vor fi utilizate de către pacienții dintr-o arie mult mai largă decât municipiul Alibunar. Dr. Tatjana Voskresenski a subliniat faptul că proiectul finanțat de Uniunea Europeană și Secretariatul Provincial pentru Finanțe se va finaliza la finea lunii mai, valoarea lui fiind de 1,6 milioane de euro. Pe lângă municipiul Vârșeț și Alibunar, proiectul va fi prezentat și în alte locuri și orașe din Banatul de Sud, Nord și Central.

Ferenc Koso

 

Articole similare selectate pentru tine

Zilele Voivodinei la Timişoara

Printr-un management turistic foarte eficient sârbii şi-au dat seama că în zona Banatului românesc există o sursă inepuizabilă de viitori clienţi pentru frumoasele staţiuni din Serbia.

Voivodina, un uriaș potențial turistic

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017.

Timişorenii la Târgul de carte de la Novi Sad

Primăria oraşului Timişoara a fost invitată de organizatori la evenimentele care au loc la Târgul de carte de la Novi Sad.