Clădirea în care s-a redactat primul număr al ”Libertății”

Jul 09, 2019

29-18-07-2015a.jpg

În această clădire din Vârșeț a fost redactat primul număr al săptămânalului ”Libertatea”. Fotografia este realizată în anul 1945.

 

Articole similare selectate pentru tine

Zborul lui Aurel Vlaicu la Vârșeț

Aurel Vlaicu, pionier al aviației mondiale, acela care s-a încumentat să zboare deasupra Bucureștiului, deasupra Vienei, în vara anului 1912 a zburat și peste Vârșeț.

Vârșețul pe timpul moscheilor și semilunei

Este mai puțin cunoscut faptul că un număr mare de vârșețeni erau de credință musulmană și că în oraș existau cel puțin două moschei, dintre care una era din piatră. Primii germani care s-au stabilit în Vârșeț după eliberarea de sub turci - nu aveau lăcașurile lor ci foloseau moscheea adaptată nevoilor lor.

Vârșețul în Evul Mediu, noi descoperiri

Prelegerea "Vârșețul în Evul Mediu" a fost ținută în Salonul Bibliotecii Orășănești, joi, 13 octombrie, locul fiind neîncăpător pentru cei care iubesc istoria orașului sub Culă. Prelegerea a fost organizată cu prilejul aniversării jubileului a 300 de ani de la eliberarea Vârșețului de turci, iar vizitatorii, adunați într-un număr mare au venit, în principal, din cauza noilor informații anunțate despre trecutul orașului.