Festivalului Românilor de Pretutindeni la Arad

Jul 12, 2019

festivalul-romanilor-de-pretutindeni-la-arad-34526.jpg

Sâmbătă, 13 iulie, ora 18.00, în arealul Bisericii Grădiște I, strada Petru Rareș, se va desfășura a XI-a ediție a Festivalului Românilor de Pretutindeni.


Evenimentul va reuni grupuri folclorice ale românilor din Timoc – Serbia, Chișinău – Republica Moldova, Cernăuți și Maramureșul Istoric – Ucraina. Manifestarea va beneficia de participarea extraordinară a Ansamblului ”Hora-Horița” din Chișinău, precum și a formației ”Rapsozii Zarandului” și a solistei Mariana Deac.

1501582132_206.jpg

Festivalul – organizat de Parohia Ortodoxă Arad Grădiște I în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului, Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad - s-a impus la nivel național și internațional ca o manifestare de referință destinată românilor din jurul granițelor României.

 

Articole similare selectate pentru tine

Universitatea din Arad s-a prezentat liceiștilor din Vârșeț

În timpul celui de-al doilea semestru, reprezentanți ai universităților din țară și străinătate folosesc momentul pentru a vizita licee și pentru a cunoaște absolvenții școlilor primare cu oferta lor educațională.

La Arad gara și-a schimbat complet înfățișarea

Arădenii vor primi un cadou deosebit, de Crăciun. Gara din oraș, veche de mai bine de un veac, și-a schimbat complet înfățișarea. Noul și vechiul se îmbină într-o armonie perfectă, de care se vor bucura toți cei care vor trece pragul gării arădene.

Forum Economic Internațional la Arad

Între 21-23 aprilie 2017, se va desfășura, la Arad, Forumul Economic Internațional cu tema ”Dezvoltarea economică în context regional și internațional: premise, provocări, oportunități”. Organizat de către Patronatul Național Român, filiala Arad, și Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație, evenimentul economic va reuni firme din România, Republica Moldova, Ungaria, Serbia și Italia, reprezentând un prilej optim de colaborare interregională și internațională.