Festivalului Românilor de Pretutindeni la Arad

Jul 12, 2019

festivalul-romanilor-de-pretutindeni-la-arad-34526.jpg

Sâmbătă, 13 iulie, ora 18.00, în arealul Bisericii Grădiște I, strada Petru Rareș, se va desfășura a XI-a ediție a Festivalului Românilor de Pretutindeni.


Evenimentul va reuni grupuri folclorice ale românilor din Timoc – Serbia, Chișinău – Republica Moldova, Cernăuți și Maramureșul Istoric – Ucraina. Manifestarea va beneficia de participarea extraordinară a Ansamblului ”Hora-Horița” din Chișinău, precum și a formației ”Rapsozii Zarandului” și a solistei Mariana Deac.

1501582132_206.jpg

Festivalul – organizat de Parohia Ortodoxă Arad Grădiște I în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului, Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad - s-a impus la nivel național și internațional ca o manifestare de referință destinată românilor din jurul granițelor României.

 

Articole similare selectate pentru tine

Universitatea din Arad s-a prezentat liceiștilor din Vârșeț

În timpul celui de-al doilea semestru, reprezentanți ai universităților din țară și străinătate folosesc momentul pentru a vizita licee și pentru a cunoaște absolvenții școlilor primare cu oferta lor educațională.

Super-afacere în agricultură cu ajutorul internetului

O familie de localnici din Păuliş, Arad, a reușit să pună pe picioare o super-afacere doar cu câteva sfaturi de pe Internet și cu o idee fără concurență în zonă. Doina şi Ioan Ciuban cultivă şi vând mirodenii precum salvie, rosmarin, busuioc, coriandru, echinaceea, oregano, iar îndeletnicirea le aduce venituri frumoase.

Membrii Consiliului Director URS la Arad

La invitația Consiliului Județean Arad am participat în 2 și 3 martie 2018 la câteva activități culturale la care au fost și invitați din România, Serbia, Ungaria, Germania, SUA.