Templul Ursitelor

Aug 22, 2019

biserica_sinca_veche2.jpg

Templului Dorințelor i se mai spune Templul Ursitelor sau Grota de la Șinca Veche sau chiar Templul Extratereștilor. Oamenii au ales aceste denumiri după întâmplările inexplicabile petrecute de-a lungul anilor. Construcția, extrem de bizară se află la câțiva kilometri de localitatea Persani. Ținutul pare rupt din basm, iar felul în care arată grota, iți dă primii fiori.


Șinca Veche atrage numeroși căutători spirituali, arheologi, speologi, radiesteziști, precum și o mulțime de curioși dornici să li se împlinească dorințele, după cum spun legendele locului. Această atracție se datorează unui lăcaș controversat cunoscut sub numele de "Templul Dorințelor." Unii cercetători afirmă că Templul de la Șinca Veche este creația unei străvechi și avansate civilizații de pe Pământ, fiind construit acum 6000 – 7000 de ani. Acesta nu e nici din lemn și nici din piatră, semn că cei ce l-au construit cunoșteau proprietățile gresiei. Nisipul fin din interiorul lăcașului conține cristale de cuarț și siliciu folosite pentru a comunica, dacă nu cu civilizații extraterestre, atunci cu Divinitatea sau cu ființe din alte dimensiuni.

manastirea-rupestra-Sinca-Veche.jpg

Dealul de lângă Șinca Veche are o formă piramidală și deține acel platou necesar formelor piramidale care permit captarea și emiterea de energii. Dealul de lângă grotă, cunoscut de localnici sub numele de Dealul Ursitelor sau Dealul Pleșu (cel pleșuv) este un loc pe care nu se poate cultiva nimic. Specialiștii agronomi au încercat să cultive pe acest pământ, însă solul pare ca și cum ar fi iradiat în urma aterizării unei nave extraterestre. Mai mult, la câțiva kilometri de drumul care duce spre templu, se află un fel de amfiteatru acoperit cu iarbă și arbuști, un spațiu cu un diametru de aproximativ 20 de metri, înălțat cu câțiva metri deasupra reliefului înconjurător.

sinca-veche-templul-ursitelor-dorinte-implinite-excursie-solstitiu.jpg

Aici există un fel de terase, precum interiorul unei cetăți sau așezări fortificate. Să fie acestea ruinele unei străvechi așezări dacice după cum spun unii istorici care suștin că și templul este un sanctuar dacic având peste 7000 de ani vechime. Este format din cinci încăperi, are două altare și un turn prin a cărui deschidere se poate vedea cerul”. Aici se află un alt mister al locului: peretele altarului are inscripţionate un portret despre care se spune că este al Mântuitorului şi două simboluri care conferă unicitate acestui sălaş – o stea cu şase colţuri, hexagrama, cunoscută sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon şi cercul Yin-Yang, ambele fiind două simboluri ezoterice, cunoscute în toate şcolile de misterii. Pe baza acestor informații s-a încercat determinarea vârstei acestui templu. Nimeni nu a reușit să-i atribuie o vârstă reală, cu toate acestea există diverși specialiști care susțin că este de origine dacică sau chiar proto-creștină.

DSC09050-1-700x525.jpg

Aici este locul unde pătrund energiile pozitive și unde, spune legenda, oamenilor cu suflet curat li se îndeplinesc dorințele și mai ales sunt tămăduiți și de cele mai grele boli. „Se spune că în această zonă este Universul credinței. Toți cei care au fost aici în Grotă li s-au îndeplinit dorințele”, spune unul dintre vizitatori. Turiștii vorbesc despre momente unice trăite în inima Templului. „Oameni care au auzit coruri de călugări, cântări bisericești într-o limbă veche înțeleasă parțial”, spune Maria Bagiu, medic de meserie, care a descoperit locul în anul 2004. A renunțat la medicină ca să se dedice întrutotul locului. La acea vreme suferea de o boală incurabilă și este sigură că energiile din Templu au vindecat-o.

manastirea-rupestra-Sinca-Veche-21.jpg

De-a lungul anilor, unii turiști au susținut că pe fotografiile care se fac aici apar sfere albe, invizibile însă în momentul fotografierii. Este unul dintre cele trei puncte energetice din România, unul fiind Sfinxul, Cetatea Sarmizegetusa a doua și al treilea aici. O taină a locului spune că cine vine o dată se întoarce. Și chiar așa se întâmplă.

Surse: infobraila.ro; stiinta-mister.ro

 

Articole similare selectate pentru tine

Cerul Banatului

Reflex al albastrului ancestral al apelor mărilor de altădată, oglindă a cerului spiritual împodobit cu nori eshatalogici prin care răzbat raze ale dumnezeirii și firmanent al creației pe care poți descifra desenele istoriei și brazdele vremurilor, cerul binecuvântat al Banatului este balta de azur de care atârnăm ființial, spre care privind, ne rugăm și pe care contemplând-o, ne înnaripăm înspre îndepărtate zări metafizice și înalte orizonturi teologice.

Cavalerii Templieri - de la fascinant la controversat (3)

Probabil că în mare parte, fascinaţia care gravitează în jurul Ordinului Templier se datorează coordonatei esoteric - simbolice asumată de această importantă cavalerie medievală. În secolul luminilor, elitele culturale europene au încercat să recupereze istoria şi simbolistica cavalerilor templieri.