Invitație la ”Balul strugurilor”, ediția a 62-a de la Vârșeț

Sep 12, 2019

balul.jpg

Marija Šosić, consul la Consulatul General al Republicii Serbia în Timișoara, Ognean Krstić, președintele Uniunii Sârbilor din România, Tatijana Palković, președintele Organizației Turistice din Vârșeț și Nikola Cuculj, președintele Asociației Ordinului Vinului B.V.R. Sfântul Teodor, au invitat bănățeni, miercuri, 11 septembrie, de la restaurantul Lloyd, din Piața Victoriei Timișoara, de a participa la cea de-a 62-a ediție a Festivalului ”Balul Strugurilor”, ce se va desfășura, în perioada 19 – 22 septembrie 2019 în Vârșeț.


”Vă invităm la cel mai mare, cel mai vechi și mai vizitat eveniment turistic din regiunea Banatului sârbesc. An de an are loc această mare sărbătoare, iar numărul vizitatorilor din România este în creștere”, a fost mesajul consulului Serbiei, Marija Šosić. Cu acest prilej a avut loc și un scurt spectacol de dansuri populare sârbești, în Piața Victoriei. Tatijana Palković, directoarea Organizaţiei Comunale de Turism din Vârșeț, a explicat că, duminică 22 septembrie, la ora 14.00, vor fi aruncate sute de pachete cu struguri din avion și toate vor fi cu diferite cadouri pentru cei care le va prinde. Manifestaćia va începe joi, 19 septembrie, la ora 17.00, cu muzică, vin și cârnați din belșug, pârjoliți chiar pe câmp lângă podgoriile de pe dealurile Vârșețului. De asemenea, va avea loc și un carnaval, dar şi celebrul Drum al vinului, cu degustări de vinuri şi ospeţe îmbelşugate. Dacă în 2016 au participat la eveniment 150.000 de vizitatori, dintre care o mare parte au fost din România, anul acesta se aşteaptă să vină cel puțin 25.000 de români.

Gh. M.

 

Articole similare selectate pentru tine

Balului Strugurilor, cea mai vizitată manifestare la Vârșeț

„Balul Strugurilor”, potrivit tradiţiei, se desfăşoară în cel de-al treilea weekend din luna septembrie – anul acesta în perioada 15-18 septembrie! Este vorba despre cea mai veche şi cea mai vizitată manifestare de acest gen din aceste părţi ale Europei.

”Balul strugurilor” a fost vizitat de 150.000 de persoane

Pe parcursul celor patru zile, cât a durat tradiționala manifestare economico-turistică ”Balul strugurilor” (15-18 septembrie), ajunsă la cea de-a 59-a ediţie, Vârșețul a fost vizitat de 150.000 de persoane, dintre care peste 20.000 din țara vecină, România.

"Balul strugurilor" la Vârşeţ

Oraşul Vârşeţ, împreună cu organizaţia de turism din acest oraş, organizează ediţia a 60-a, a manifestării "Balului strugurilor", în perioada 14-17 septembrie.