Compania ucraineană ambalează mierea în borcane din ceară

Dec 26, 2019

medusha-companie-miere-în-ceară.jpg

Compania ucraineană Medusha a ajuns să fie prima în practica mondială care ambalează miere în borcane din ceară de albine. Afirmația a fost făcută de către directorul companiei Medusha, Andrey Gorbonos.


„Aducem un nou suflu în domeniul cadourilor ucrainene. Ucraina este cunoscută în lume datorită cuvintelor precum „slănină”, „vodcă”, prin pictura lui Petrikov. Știu și mierea ucraineană, dar știu doar mierea. Nimeni nu face astfel de produse ca ale noastre în întreaga lume, doar noi și albinele”, a spus Andrey Gorbonos, scrie agrobiznes.md. Gorbonos a specificat că tot din ce este făcut produsul companiei nu conține elemente artificiale. Există doar miere și ceara de albine, care păstrează toate proprietățile benefice ale mierii. „Creăm forme speciale din silicon și turnăm ceara în ele. Am lansat producerea. La 10 grame de miere albina produce 1 gram de ceară, deci și ceara este un produs deficit”.

medusha-miere2.jpg

Potrivit producătorului, borcănașele pot fi reutilizate. „De fapt, puteți face orice cu ceară. O puteți topi și face o lumânare din ea, crea un produs cosmetic bazat pe ea. Noi recomandăm să nu aruncați aceste borcane – puteți păstra miere în ele, zahăr sau gem. Sau pur și simplu puneți creioane și pixuri în ele – și veți avea o cutie plăcută și parfumată pe masă”, a adăugat el. Compania a livrat deja produse în Spania și a identificat cumpărători din Emiratele Arabe Unite, Israel, Canada și Franța.

 

Articole similare selectate pentru tine

Remediul natural care corectează vederea

Academicianul rus Vladimir Filatov le-a dat pacienților săi aceasta băutură pe bază de miere în timpul spitalizării, iar toți cei care au consumat-o au fost uimiți de rezultat.

Propolis, un veritabil antibiotic natural

Termenul ”propolis” este originar din limba greacă şi înseamnă ”partea dinaintea cetăţii”. Albinele folosesc propolisul pentru a-şi sigila stupul împotriva dăunătorilor: viruşi bacterii, dar şi pentru mumificarea intruşilor mai mari: alte insecte, şoareci, pe care albinele îi omoară şi îi învelesc în propolis ca să nu putrezească.

Mierea în trei culori

Mierea de albine românească a reuşit să cucerească lumea. Concret, mierea de Durneşti, judeţul Botoşani, ajunge atât în Europa, cât şi în Japonia, Canada, China, datorită pasiunii pentru inovaţe a tânărului apicultor botoşănean Iustin Marineac, în vârstă de 31 de ani. Acesta a reuşit să obţină un produs unic în România, „mierea în trei culori”, deosebit de apreciată şi de solicitată.