Macerat de hrean cu miere

May 13, 2020

hrean.jpg

Hreanul este considerat un antibiotic natural ce stimulează capacitatea organismului de a apărare de virusuri, bacterii și germeni. Hreanul este bogat în compuși volatili, vitaminele C și B, calciu, potasiu, fier și magneziu. Are proprietăți benefice organismului, pentru tratarea afecțiunilor precum răcelile și gripele, tusea, infecțiile căilor respiratorii, circulație sangvină deficitară etc.


Bunicii și străbunicii noștri foloseau hreanul în special pentru răceli și gripe, scrie doclife.ro. Încă de la câteva minute de la administrare, acesta reușește să desfunde nasul, calmează tusea și reduce durerea de gât. Este recomandat să aveți iarna hrean în casă deoarece va fi aliatul dumneavoastră în perioada rece. El activează circulația și vă va ajuta să vă încălziți și va întări sistemul imunitar.

De asemenea, hreanul este foarte eficient și în parazitoză intestinală, care apare cel mai frecvent la copii. Vă recomandăm să administrați copiilor dumneavoastră de două ori pe an cura cu hrean pentru a le întări sistemul imunitar și a preveni sau trata parazitozele intestinale.

Macerat de hrean cu miere – rețetă

Ingrediente: • 10 linguri de hrean ras • 20 de linguri de miere • 5 linguri de suc de lămâie

Mod de preparare: Toate ingredientele se amestecă și se omogenizează bine, iar apoi se pun într-un borcan de sticlă, pe care îl închideți ermetic. Trebuie lăsat la macerat timp de 3-4 zile.

Mod de administrare: Pentru răceală și gripă, tuse sau infecții respiratorii se administrează câte 1-2 lingurițe de macerat de 4 ori pe zi. Pentru cura anti-parazitară și de întărire a sistemului imunitar se iau câte două lingurițe pe zi timp de 20 de zile la copii și 40 de zile la adult.

Precauții: Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

 

Articole similare selectate pentru tine

Remediul natural care corectează vederea

Academicianul rus Vladimir Filatov le-a dat pacienților săi aceasta băutură pe bază de miere în timpul spitalizării, iar toți cei care au consumat-o au fost uimiți de rezultat.

Propolis, un veritabil antibiotic natural

Termenul ”propolis” este originar din limba greacă şi înseamnă ”partea dinaintea cetăţii”. Albinele folosesc propolisul pentru a-şi sigila stupul împotriva dăunătorilor: viruşi bacterii, dar şi pentru mumificarea intruşilor mai mari: alte insecte, şoareci, pe care albinele îi omoară şi îi învelesc în propolis ca să nu putrezească.

Mierea în trei culori

Mierea de albine românească a reuşit să cucerească lumea. Concret, mierea de Durneşti, judeţul Botoşani, ajunge atât în Europa, cât şi în Japonia, Canada, China, datorită pasiunii pentru inovaţe a tânărului apicultor botoşănean Iustin Marineac, în vârstă de 31 de ani. Acesta a reuşit să obţină un produs unic în România, „mierea în trei culori”, deosebit de apreciată şi de solicitată.