Cea mai mare bibliotecă românească de conținut educațional digital

May 19, 2020

edu.jpg

A fost (re)deschisă cea mai mare bibliotecă românească de conținut educațional digital. Conține soft educațional, cu simulări, laboratoare virtuale, elemente multimedia interactive și foarte multe jocuri educaționale. Include și lecții pentru copii cu cerințe educative speciale.


Resursele digitale incluse au fost dezvoltate între anii 2009-2011, în proiecte gestionate de Ministerul Educației: Sistem Educațional Informatizat, eȘcoală și Sprijinirea sistemului educațional special prin portal educațional dedicat, anunță eduvox.ro.

Lecţiile multimedia interactive din această bibliotecă susțin o gamă largă de activități de învățare și de evaluare din învățământul primar, gimnazial şi liceal românesc. Toate conținuturile digitale au fost evaluate și validate de către Ministerul Educației Naționale, iar utilizarea lor este permisă liber și nerestrictiv.

 

Articole similare selectate pentru tine

La Iaşi va circula primul tramvai cu bibliotecă!

Cultura va fi plimbată cu tramvaiul pe străzile Iașului. Regia Autonomă de Transport Public Iași a pus la dispoziția Asociației Tramclub Iași un tramvai care a fost transformat într-o veritabilă bibliotecă.

Festivalul de Benzii Desenate de la Poznań

Artiştii români au expus, până pe 11 mai, la Festivalul de Benzii Desenate de la Poznań, cel mai mare eveniment de acest gen din Polonia. Festivalul s-a desfăşurat la Biblioteca Universitară din oraş, singura din Polonia care se ocupă în mod academic de banda desenată și care deţine cea mai amplă colecție din țară ce însumează peste 15.000 de ilustraţii, scrie rri.ro.

Cea mai veche carte din Biblioteca Orășenească din Vârșeț datează din secolul al XV-lea

În dulapurile Bibliotecii Orășenești din Vârșeț se găsesc aproximativ cinci mii de cărți vechi și rare, multe manuscrise, publicații și periodice în sârbă și limbi străine. Cea mai veche carte datează din secolul al XV-lea, iar o valoare deosebită o au cărțile cu dedicația autorilor.