NATO lansează cel mai mare exerciţiu militar din ultimii 13 ani

Oct 20, 2015

nato.jpg

În contextul amplificării tensiunilor dintre Rusia şi Occident, cauzată de criza din estul Ucrainei şi de operaţiunile militare ruseşti în Siria, NATO a anunţat că va lansa un exerciţiu miliar de mare amploare.

Secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, a declarat că exerciţiul Trident Juncture, va demonstra că NATO poate “să facă faţă la tot, începând de la operaţiunile militare convenţionale până la tehnicile şi propaganda războiului hibrid mai subtil.” Oraşul sicilian Trapani va fi centrul operaţional pentru acest exerciţiu, care începe în 21 octombrie şi se va termina la începutul lunii noiembrie. Pe lângă Italia, exerciţiul va avea loc şi în Spania, Portugalia şi în apele adiacente, scrie epochtimes-romania.com. Aproximativ 36.000 de militari şi civili ar urma sa ia parte la exerciţiu, alături de 130 de avioane, 16 elicoptere şi 60 de nave şi submarine. Circa 30 de ţări sunt implicate, inclusiv state care nu sunt membre NATO, cum ar fi Ucraina, dar şi structuri precum Uniunea Europeană şi Uniunea Africană. Rusia a fost invitată să urmărească exerciţiul ca observator. Exerciţiul include o invazie fictivă desfăşurată de o o ţară puternică împotriva unui membru mai mic al alianţei militare vestice. Vershbow a negat că agresorul fictiv ar fi Rusia. Deşi Rusia a declarat că principalul său obiectiv în Siria este acela de a ajuta guvernul sirian în lupta împotriva grupului terorist Statul Islamic, SUA şi aliaţii săi susţin că loviturile aeriene ruseşti în ţara arabă vizează în principal grupurile rebele moderate care se opun regimului preşedintelui Bashar al-Assad şi mai puţin ţinte ale Statului Islamic.

 

Articole similare selectate pentru tine

RUSIA MOARE ÎNCET, DAR SIGUR

Rusia nu este un stat național și nici unitar. Prin definiție, aceasta este o Federație multinațională. La recensământul general al populației, din 2010, au fost înregistrați 143 436 145 de locuitori, cărora li s-au adăugat 2 033 700 de locuitori ai Crimeii (în total 145 469 845 locuitori). Suprafața Rusiei (+ Crimeea anexată) este de 17 130 117 kilometri pătrați.

Ruinele megalitice din Rusia contrazic istoria oficială

Ruinele megalitice, descoperite în Rusia, conţin cele mai mari blocuri de piatră descoperite vreodată.

Originile răului sau ce înseamnă comunismul 2/3

Originile răului sau ce înseamnă comunismul. În Rusia, ca nici într-o altă țară, în secolul XX, a avut loc o confruntare între Bine și Rău. Timp de șaptezeci de ani, din octombrie 1917, a avut loc o persecuție fără precedent a credinței, care a depășit chiar persecuția primelor secole ale creștinismului. Biserica Ortodoxă Rusă are o mulțime de martiri care și-au păstrat puritatea și tăria credinței, chiar și în zilele încercărilor cele mai brutale. Cruzimea, manifestată față de cler, depășește orice închipuire.