La Arad gara și-a schimbat complet înfățișarea

Nov 07, 2015

gara-arad-proiect-650x336.jpg

Arădenii vor primi un cadou deosebit, de Crăciun. Gara din oraș, veche de mai bine de un veac, și-a schimbat complet înfățișarea. Noul și vechiul se îmbină într-o armonie perfectă, de care se vor bucura toți cei care vor trece pragul gării arădene.

„Este o combinație, avem peroanele înaltate, sunt și lifturi și scări rulante care duc până la peron. Lucrările încă nu sunt gata, mai avem de făcut lucrări la partea de linii și la pasarela pe care se va face accesul. Gara în sine are o arhitectură frumoasă și ne-a ajutat acest lucru. Și la Arad, ca și în Timișoara, accesul s-a făcut prin subteran. Acum accesul se va face exclusiv prin suprateran, cu liftul, ori pe scările rulante”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Alexandru Simu, directorul Regionalei CFR Timișoara.

gara-arad.jpg

Lucrările de modernizare ale Gării Arad au început încă din anul 2012 și trebuiau să fie gata de mai bine de un an. Recondiționarea clădirii face parte dintr-un proiect mai amplu, de reabilitare a liniei de cale ferată cuprinsă între localitatea de frontieră Curtici și Simeria, tronson care face parte din coridorul feroviar pan-european. „Ca termen de finalizare, din telegrama de lucrări, avem data de 20 decembrie 2015, iar lucrările care se mai derulează sunt de finisare. La pasarelă, în zona pasajului și cam peste tot pe unde s-a mai lucrat se face acum racordarea la rețele – de apă, de gaze, de curent. Mai trebuie să se facă și centralizările electronice, cele de semnalizare electronică, pentru că trebuie să ne asigurăm și partea de circulație”, au completat reprezentanții Regionalei CFR.

gara-arad-2.jpg

 

 

Articole similare selectate pentru tine

Universitatea din Arad s-a prezentat liceiștilor din Vârșeț

În timpul celui de-al doilea semestru, reprezentanți ai universităților din țară și străinătate folosesc momentul pentru a vizita licee și pentru a cunoaște absolvenții școlilor primare cu oferta lor educațională.

Super-afacere în agricultură cu ajutorul internetului

O familie de localnici din Păuliş, Arad, a reușit să pună pe picioare o super-afacere doar cu câteva sfaturi de pe Internet și cu o idee fără concurență în zonă. Doina şi Ioan Ciuban cultivă şi vând mirodenii precum salvie, rosmarin, busuioc, coriandru, echinaceea, oregano, iar îndeletnicirea le aduce venituri frumoase.

O gară cu adevărat romantică

Istoria modernă a omenirii este indisolubil legată de calea ferată, așa cum transportul feroviar nu poate fi conceput fără gări, acele stații de îmbarcare și debarcare a oamenilor și mărfurilor.Tranzitului fizic prin gări, însă, îi transcende o incalculabilă și, de multe ori, neștiută încărcătură de sentimente, de amintiri, de povești.