Părintele Ionel Mălaimare, Protopop de Alibunar a plecat la Domnul

Jul 07, 2016

malaimare.jpg

În ziua de 29 iunie cand Sfânta Biserica Ortodoxă Română sărbătorea pe Sfinți Apostoli Petru şi Pavel, la orele 23:10, la spitalul din Panciova a plecat la Domnul Părintele Ionel Mălaimare, paroh şi protopop de Alibunar din Banatul Sârbesc și român adevărat.


Părintele Protopop Ionel a fost primul preot din Voivodina care s-a implicat serios în problema timocenilor si de la început a fost alături de românii/vlahii din Timoc sustinând pe Părintele Boian în toate activitățile lui, transmite Romanian Global News. După o perioadă de aproape două luni de boală grea Parintele Ionel s-a mutat la Domnul.

În ziua de 1 iulie în biserica româneasca din Alibunar a fost oficiată Sf. Liturghie de către Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi Vicar al Timocului, împreună cu un sobor de preoți din Timoc şi Banat.

După Sf. Liturghie a urmat slujba înmormântării oficiata de către Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop al Daciei Felix împreună cu soborul de preoți din Timoc şi Banat.
 Părintele Ionel a fost înmormântat in cimitirul ortodox românesc din Alibunar lângă fiul său Cristian care a perit în anul 1999.

A fost transmis un mesaj din partea minostrului delegat pentru Românii de pretutindeni, Dan Stoenescu.

Veşnica pomenire Parintelui Protopop Ionel! Veșnică recunoștință de la românii din Serbia și de la prietenii care nu vă vor uita din Țara Mamă.

 

Articole similare selectate pentru tine

Spicuiri de la Înființarea Partidului Român din Iugoslavia interbelică

Marea adunare de constituire sau Congresul pentru înfiinţarea Partidului Român din Banatul sârbesc (Iugoslavia) a fost organizată pe data de 10 februarie 1923 la Alibunar. La această adunare au fost prezenţi 500 de delegaţi din peste 30 de localităţi cu populaţie românească.

Școala din Nicolinţ

Nicolințul datează din anul 1404 şi aparţine Comunei Alibunar. Conform datelor statistice, aici au trăit cândva 4000 de suflete. Numărul acestora s−a micşoarat din an în an, astfel că în prezent, conform ultimului recensământ, să trăiască doar 1350 de locuitori, 900 cu domiciliu permanent.

Prezentare de modă la Alibunar

Recent la Alibunar a avut loc o prezentare de modă, organizată de Asociația de femei Etno Art Bracos.