Prezentare de modă la Alibunar

Oct 14, 2020

participanții-Alibunar.jpg

Recent la Alibunar a avut loc o prezentare de modă, organizată de Asociația de femei Etno Art Bracos.


Evenimentul a atras atenția iubitorilor de modă inspirată de minunatul port popular românesc, colecția fiind compusă din piese vestimentare cu accent folcloric şi motive tradiționale.

moda3.jpg

Rochiile, fustele, cămăşile... admirate astăzi de vizitatori, au fost confecționate de mâinile harnice ale femeilor din cadrul asociației, printe care Draga Kokotović, Maria Rujan, Gheorghina Mengher, Elena Radulović, Olgica Zdravković.

moda1.jpg

Evenimentul a fost susținut de C.N.M.N.R.S. şi Comuna Alibunar.

 

Articole similare selectate pentru tine

Spicuiri de la Înființarea Partidului Român din Iugoslavia interbelică

Marea adunare de constituire sau Congresul pentru înfiinţarea Partidului Român din Banatul sârbesc (Iugoslavia) a fost organizată pe data de 10 februarie 1923 la Alibunar. La această adunare au fost prezenţi 500 de delegaţi din peste 30 de localităţi cu populaţie românească.

Școala din Nicolinţ

Nicolințul datează din anul 1404 şi aparţine Comunei Alibunar. Conform datelor statistice, aici au trăit cândva 4000 de suflete. Numărul acestora s−a micşoarat din an în an, astfel că în prezent, conform ultimului recensământ, să trăiască doar 1350 de locuitori, 900 cu domiciliu permanent.

Părintele Ionel Mălaimare, Protopop de Alibunar a plecat la Domnul

În ziua de 29 iunie cand Sfânta Biserica Ortodoxă Română sărbătorea pe Sfinți Apostoli Petru şi Pavel, la orele 23:10, la spitalul din Panciova a plecat la Domnul Părintele Ionel Mălaimare, paroh şi protopop de Alibunar din Banatul Sârbesc și român adevărat.