Muzica nu cunoaşte graniţe

Jul 12, 2016

1.jpg

Orchestra ,,Balcanic” s-a format în toamna anului 2012, la Alibunar, membrii ei fiind muzicieni iscusiţi, profesionişti. Orchestra interpretează  atât muzică populară  (românească şi sârbească), cât şi muzică distractivă  sârbească, fapt prin care se distinge de alte formaţii.


Orchestra ,,Balcanic” are şapte membrii care cântă la acordeon, armonică sârbească, orgă electronică, saxofon, baterii şi un solist vocal. Acordeoniştii orchestrei sunt Victor Boleanţu din Ovcea, deţinător al multor premii în ţară şi străinătate, profesorul Marian Popa, lauretatul Festivalului „Primul acordeon al Voivodinei” (2001). La armonică sârbească cântă profesorul Cristian Giugea, muzician cu multe recunoştinţe.  Cel mai tânăr membru al orchestrei este saxofonistul George Raicu din Ovcea. Traian Duluj cântă la orgă electronică, iar la baterii Zlatko Bolici, amândoi din Alibunar. Emil Juja din Petrovasâla este solist vocal.

La petreceri şi veselii, membrii Orchestrei ,,Balcanic” sunt costumaţi la fel, însă vestimentaţia pe care o aleg depinde şi de eveniment.

Orchestra ,,Balcanic” are o colaborare excelentă cu mai soliştii vocali afirmaţi:  Marin Ciurcea, Alina Cojocar, George Stoian Ghile, Ion Ardelean, Marin Puia, Laura şi Adriana Botoş, Ancuţa Fleşariu.

2.jpg

Întrebaţi unde îi putem asculta, tinerii muzicieni au răspuns:

,,Nu suntem legaţi doar de Banatul sârbesc. Se zice că muzica nu cunoaşte graniţe. Suntem la dispoziţie tuturor peste hotare”.  Planurile de viitor ale orchestrei sunt modeste.

-  Pregătim nişte emisiuni la televiziune care se vor transmite în direct. Dorim să facem imprimări audio pentru toţi fanii noştri şi pentru cei care aleg Orchestra ,,Balcanic” să-i înveselească la cele mai deosebite evenimente din viaţă”.

Tatiana Petrică

 

Articole similare selectate pentru tine

Spicuiri de la Înființarea Partidului Român din Iugoslavia interbelică

Marea adunare de constituire sau Congresul pentru înfiinţarea Partidului Român din Banatul sârbesc (Iugoslavia) a fost organizată pe data de 10 februarie 1923 la Alibunar. La această adunare au fost prezenţi 500 de delegaţi din peste 30 de localităţi cu populaţie românească.

Școala din Nicolinţ

Nicolințul datează din anul 1404 şi aparţine Comunei Alibunar. Conform datelor statistice, aici au trăit cândva 4000 de suflete. Numărul acestora s−a micşoarat din an în an, astfel că în prezent, conform ultimului recensământ, să trăiască doar 1350 de locuitori, 900 cu domiciliu permanent.

Prezentare de modă la Alibunar

Recent la Alibunar a avut loc o prezentare de modă, organizată de Asociația de femei Etno Art Bracos.