Clubul de călărit și echitație ”Bela Griva” din Râtișor

Jul 14, 2016

calarit.jpg

Se spune că iubirea de cai este o mare pasiune. Totuși, puțini sunt cei care își pot permite să aibe un cal. Prin urmare, pentru toți iubitorii de cai și cei care doresc să învețe călăritul, trebuie neapărat să viziteze Clubul de călărit și echitație ”Bela Griva” din Râtișor, lângă Vârșeț.


Clubul de călărit și achitație ”Bela Griva”, a cărui proprietar este Marko Popović, deja de opt ani organizează școală de echitație, practic pentru toți cei interesați. În acest scop se folosesc patru cai care satisfac toate vârsteșe cursanților, fie că au 7 sau 77 ani, informează vrsac.mojkraj.rs.

”Pe lângă scopul principal, acela de a învăța călăritul, la școală se învață cum se pregătește calul pentru echitație și cum se comunică cu el” – explică Danijela, unul din instructorii acestei școli din Râtișor.

 

Articole similare selectate pentru tine

Unde s-au măritat fetele din Râtișor în urmă cu 200 de ani

În căutarea şi identificarea unora dintre îndepărtaţii predecesori, am poposit la Biserica Albă, unde se găseşte Arhiva istorică. La cererea mea, mi s-a pus la dispoziţie Protocolul cununaţilor din Râtişor – exemplarul cel mai vechi, din perioada 1794 – 1824.

Prima cooperativă agricolă înregistrată din Râţişor 1936

Ţăranii noştri pentru a cultiva pământul cât mai bine şi a aduce roade îmbelşugate au avut nevoie şi înainte ca şi astăzi să investeze sau să ia credite sau alte unelte pentru cultivarea pământului.

Obiceiuri la nunțile din Râtișor

Junele cu întregul alaiul vin la casa miresei, după mireasă. În faţa lui apare „morarul” miresei cu mireasa şi se poartă următoarea conversaţie:Bună dimineaţa naşule! - spune morarul. ”Să trăiți” răspunde nașul. ”Cu ce vă arătați?” ”Cu... soarele!” ”Noi cu luna!” Atunci oamenii miresei strigă: „Sări soare în picioare!”