Se anulează mersul trenurilor pe calea ferată Vârșeț - Biserica Albă

Dec 01, 2016

bike-trai800.jpg

Calea ferată între aceste două localități s-a arătat total neprofitabilă și se anulează mersul trenurilor. Prin Hotărârea Guvernului privind măsurile generale de raționalizare a căilor ferate din Serbia, Banatul central va rămâne fără 180 de kilometri de cale ferată.


trackpark.jpg

Calea ferată Vârșeț - Belgrad a fost reparată, a primit trenuri noi și stația din Vârșeț a reînviat. Trenurile pot merge 100 km pe oră și transporta 22 de tone, permițând fără dificultăți traficul de marfă și de călători. Calea ferată Vârșeț - Biserica Albă nu a fost reparată, pur și simplu nu există fonduri planificate la nivel de stat, iar guvernele locale nu au putere financiară pentru realizarea proiectului. În plus, s-a estimat ca neprofitabilă.

Există propuneri serioase ca din calea ferată abandonată să se realizeze cale de biciclete, așa cum deja există în unele țări din Europa de Vest. Deci, peste șine să toarnă beton, iar fostele stații dintre aceste două localități, de-a lungul căii ferate, vor deveni restaurante și moteluri.

Definitiv este o idee bună, mai bine o cale de biciclete decât o cale ferată abandonată.

Gabriel Gașpar

 

Articole similare selectate pentru tine

Vârșețul în Evul Mediu, noi descoperiri

Prelegerea "Vârșețul în Evul Mediu" a fost ținută în Salonul Bibliotecii Orășănești, joi, 13 octombrie, locul fiind neîncăpător pentru cei care iubesc istoria orașului sub Culă. Prelegerea a fost organizată cu prilejul aniversării jubileului a 300 de ani de la eliberarea Vârșețului de turci, iar vizitatorii, adunați într-un număr mare au venit, în principal, din cauza noilor informații anunțate despre trecutul orașului.

Se vor anula examenele de admitere la universitățile din Serbia!

Odată cu terminarea școlii medii și obținerea bacalaureatului național, fiecare absolvent de liceu va avea posibilitatea să trimită cereri nelimitate la universități.

Contele Mercy, promotorul cultivării organizate a viței de vie în Banat

Astăzi, aproape nimeni nu mai știe cine a fost contele Mercy, guvernatorul regiunii Banatului 1716-1734, dar ar fi trebuit, în special iubitorii de vin.