Pădurea Lighed din Câmpia Banatului

Jun 02, 2017

Padurea-Lighed-Padureni-Lunca-Timisului-Judetul-Timis-Fantasticul-Banat-11-800.jpg

Pădurea Lighed este o zona de pădure pitorească cuprinsă intre malul sudic al Timișului și comunele Pădureni și Unip, elementul principal care face din Lunca Timișului una dintre cele mai atrăgătoare destinații turistice din Banat.

Cu o suprafață de aproximativ 1600ha este cea mai întinsă pădure din Câmpia Banatului oferind tuturor iubitorilor de natură posibilități multiple de recreere și tot felul de activități în aer liber, scrie fantasticulbanat. Este situată la doar 10km de Timișoara, poate fi accesată printr-un drum de țară ce se conectează direct cu E70, Timișoara – Moravița la ieșirea sudică din comuna Șag, sau prin comuna Pădureni, de asemenea adiacentă șoselei E70 câțiva kilometri mai la sud.

Padurea-Lighed-Padureni-Sag-Lunca-Timisului-Judetul-Timis-Fantasticul-Banat-4-1-696x385.jpg

Pădureni-Șag - foto Fantasticul-Banat

Pădurea este formată din diferite specii de arbori specifice zonei de câmpie, de stejar, fag și carpen dar pot fi întâlnite și pâlcuri de pădure de brad și alte specii. Densitatea vegetației este medie pe majoritatea suprafețelor, întreruptă pe alocuri de poienișuri și pajiști care oferă o priveliște atrăgătoare. Întreaga pădure este străbătută de drumuri forestiere și poteci secundare dispuse perpendicular permițând un acces facil în majoritatea zonelor, axele principale permițând inclusiv accesul autovehiculelor.

Photo -FantasticulBanat-com.jpg

Foto-Fantasticul Banat

Sunt prezente numeroase elemente de relief – pajiști, valuri de pământ specifice zonelor de câmpie, câteva plaje pitoresti de-alungul Timișului și poziții elevate perfecte pentru fotografie și belvedere.

Foto sus: Lunca Timișului - foto Fantasticul-Banat

 

Articole similare selectate pentru tine

Simpozionul Științific ”Presa și Literatura în Banat”

Recent a avut loc Simpozionul Științific ”Presa și Literatura în Banat”, ediția a IX-a, organizată de Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina împreună cu Institutul de Studii Banatice ”Titu Maiorescu” al Academiei Române - Filiala Timișoara.

Sanctuar neolitic vechi de 6.000 de ani la Parța, în Timiș

Consiliul Județean Timiş anunţă valorificarea sitului arheologic Parța, în cadrul acestui proiect fiind prevăzută și crearea unui punct muzeal în localitate, pentru care a fost aprobat recent Studiul de fezabilitate.

Regiunea Banat - o călătorie în trecut de-a lungul secolelor

Prin regiunea Banat înţelegem unghiul de sud-est al bazinului Panonic, sau vorbim de spaţiul cuprins între ramurile Carpaţilor la Răsărit, râul Mureş la Nord, Tisa la Vest şi Dunărea la Sud. Cu toate că prin noţiunea Banat de obicei înţelegem doar câmpie, prin Banat înţelegem şi Carpaţii de Sud, respectiv Munţii Banatului, care încep cu Munții Vârşeţului.