Imago Mundi la Belgrad a contribuit la promovarea valorilor românești

Jun 22, 2017

19366537_321606024941811_7537888635537207683_n-1.jpg

Duminică, 18 iunie 2017, la Casa Tineretului din Belgrad a avut loc concertul „Isvor. Constantin Brâncuși” susținut de Imago Mundi în organizarea Ambasadei României din Belgrad și ICR Viena. Concertul a făcut parte din turneul Imago Mundi, cu reprezentări la Belgrad, Budapesta, Graz și Viena.

Proiectul „Isvor. Constanin Brâncuși” este dedicat sculptorului Constantin Brâncuși, inspirat din opera renumitului artist român. Trupa Imago Mundi își propune valorificarea muzicii tradiționale românești din perspectiva artistului contemporan, consemnează comunitatea-romanilor.

19149398_321606008275146_8780788417357955693_n-1.jpg

Publicul spectator prezent la concertul din Belgrad a reacționat foarte bine. Trupa Imago Mundi: Adrian Buciu (flaut), Oana Ivașcu (oboi), Ștefan Barbu (vioară), Andreea Țimiraș (violoncel), Cătălin Ștefănescu (chitară, cobză), Daniel Ivașcu (percuții) au reușit să prezinte cu succes melosul românesc. Un farmec aparte al acestui spectacol au avut efectele vizuale realizate de Florin Ghendane și Cristian Stănoiu. Imago Mundi cu multă eleganță, rafinament, căldură și maturitate artistică, a contribuit, duminică la Belgrad, la promovarea valorilor românești și susțineri muzicii de calitate.

 

Articole similare selectate pentru tine

Un simbol unește două națiuni - Regina Maria

O personalitate a Balcanilor, foarte puțin cunoscută în România, este Regina Maria a Iugoslaviei, soția Regelui Alexandru al Iugoslaviei, titlul său deținut la căsătorie fiind Alexandru I Karađorđević (Karagheorghevici), Regele Serbiei. De ce știm atât de puțin despre o femeie care a devenit simbol pentru doua națiuni, unind sentimentele românilor și sârbilor pentru excelență și sacrificiu în servirea popoarelor? Comunismul este unul dintre motive, însă recuperarea istoriei este un proces firesc pentru regăsirea demnității și istoriei comune în spațiul balcanic.

Geopolitica Serbiei (1)

Analiza este sine ira et studio (fără mânie şi părtinire – n.r.), mergându-se pe adevăruri constatate, pe fapte şi pe hărţi. Celor ce doresc să citească mai mult despre Serbia, le atrag atenţia că vor putea găsi mult mai uşor cărţi despre destrămarea fostei Iugoslaviei, inclusiv luptele din Kosovo; despre Tito; despre cele două războaie mondiale, dar şi despre mafia din statele care cândva se regăseau sub un singur steag.