Școala agricolă "Vršac" s-a prezentat la Târgul Agricol din Novi Sad

May 13, 2019

ana-novi-sad-a.jpg

Școala agricolă "Vršac" din Vârșeț s-a prezentat la Târgul Agricol din Novi Sad în cadrul proiectului AGRINNO Serbia – Ungaria. Începând din 12 mai 2019 și până la sfârșitul târgului agricol din anul acesta, Școala Agricolă "Vršac" va fi prezentată sub standul unic AGRINNO. Vizitatorii vor putea să cunoască mai multe despre proiectul AGRINNO, asta fiind ideea de bază a prezentării, dar se vor putea familiariza cu munca și succesul Școlii Agricole "Vršac", precum și cu profilele pe care le înscriu, informează vrsaconline.com.

Agricol

Pe lângă Școala Agricolă "Vršac" din Vârșeț, în proiectul AGRINNO sunt încadrate și Școlile Agricole din Futog și Ruma, și ele fiind prezente la Târgul Agricol din Novi Sad.

Școala Agricolă din Vârșeț a găsit partener în România

Insitutul de Semințe din Novi Sad este prezent la târg ca participant la acest proiect.

 

Articole similare selectate pentru tine

Școlile cu predare în limba română din diaspora, pe cale de dispariție

Deși există școli cu predare în limba română, copiii folosesc prea mult limba sârbă, sunt de părere oamenii. În regiunea Voivodina, copiii au posibilitatea să învețe în clase cu predare în limba română. Se pare, însă, că acestea sunt, din păcate, pe cale de dispariție.

Școala Generală din Petrovasâla

Localitatea Vladimirovaţ−Petrovasâla a luat naştere în anul 1808 când între localităţile Alibunar şi Satu-Nou se colonizează 121 de familii româneşti din Şama Mare şi 106 de familii româneşti din Clopodia. În anul întemeierii localităţii nu erau condiţii favorabile pentru a se desfaşura nici o formă organizată de învăţământ.

Școala din Nicolinţ

Nicolințul datează din anul 1404 şi aparţine Comunei Alibunar. Conform datelor statistice, aici au trăit cândva 4000 de suflete. Numărul acestora s−a micşoarat din an în an, astfel că în prezent, conform ultimului recensământ, să trăiască doar 1350 de locuitori, 900 cu domiciliu permanent.