România este campioană europeană în securitate cibernetică

Oct 14, 2019

echipa-Romaniei-Cyber-Security1.jpg

România a câştigat titlul de campioană europeană la competiţia European Cyber Security Challenge 2019, care a avut loc în perioada 9-11 octombrie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti.


România a fost prezentă la European Cyber Security Challenge 2019 cu un lot format din 10 tineri, cu vârste cuprinse între 16 si 25 de ani, selectați din peste 300 de potențiali competitori: Robert Vulpe (capitan), Florian-Robert Dobre, Dragoș Albăstroiu, Ioan Dragomir, Mihai Dăncaescu, Cristian Done, Matei Bădănoiu, Alexandru Top, Tudor Moga și Mihai Cioata, informează timpromanesc.ro. Pe podiumul competiţiei, România a fost urmată de Italia şi Austria. Clasamentul final continuă cu: Germania, Marea Britanie, Polonia, Franţa, Estonia, Danemarca, Portugalia, Cehia, Grecia, Spania, Norvegia, Irlanda, Olanda, Elveţia, Cipru, Liechtenstein şi Luxemburg. Clasarea pe primul loc în ierarhia europeană a experţilor în securitate cibernetică reprezintă o premieră pentru echipa României, după ce, la două dintre ediţiile anterioare ale concursului (2016 – în Germania, la Dusseldorf, şi 2017, în Spania, la Malaga), naţionala noastră s-a clasat pe poziţia a II-a.

 

Articole similare selectate pentru tine

Stația de metrou din București, un sit paleontologic spectaculos

Puțini stiu că în București o călătorie în timp, până în Cretacicul superior, în urmă cu 180 de milioane de ani, costă cât o cartelă de metrou. Asta pentru că stația de metrou Politehnica, inaugurată în 1983, este pavată cu plăci de marmură pline de fosile, care au trăit când pe Pământ nu exista viață decât în apă.

Protest uriaș în București

Efectul Clubului Colectiv pare să fie începutul sfârșitului pentru puterea ticăloșită care conduce România, aia care este responsabilă, datorită corupției pe care a întreținut-o, de drama uriașă din Club Colectiv, dar și de multe altele…

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, aspecte inedite ale unei epoci apuse

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din București (Strada Londra nr. 39) este un lăcaş de cultură a timpurilor moderne, muzeul încercând să se alinieze la cuceririle tehnicii actuale fascinând vizitatorul obişnuit prin frumuseţea şi bogăţia exponatelor iar pentru oamenii de ştiinţă reprezintă un vast câmp de cercetare.