Cum a ajuns Ion Creangă învăţător

Puțini știu că Ion Creangă a revoluţionat, în cei 20 de ani de activitate la catedră, stilul de predare în şcoală, făcând trecerea de la învăţarea mecanică de frica „sfântului Neculai” şi a „calului bălan” la învăţământul „viu şi intuitiv” în care elevii făceau aritmetică prin intermediul poveştilor.

Mierea în trei culori

Mierea de albine românească a reuşit să cucerească lumea. Concret, mierea de Durneşti, judeţul Botoşani, ajunge atât în Europa, cât şi în Japonia, Canada, China, datorită pasiunii pentru inovaţe a tânărului apicultor botoşănean Iustin Marineac, în vârstă de 31 de ani. Acesta a reuşit să obţină un produs unic în România, „mierea în trei culori”, deosebit de apreciată şi de solicitată.

UE susține dezvoltarea strategică a satelor din jurul Vârșețului, Plandiștei și Bisericii Albe

Daniela Bou, președintele Asociației “Selo Plus”, a semnat un acord cu Ministerul Agriculturii, Silviculturii și Gospodăririi Apelor privind dezvoltarea unei strategii de dezvoltare rurală pe teritoriile municipiilor Plandiște, Biserica Albă și Orașului Vârșeț, care este finanțat din fondurile IPARD ale Uniunii Europene.

Pepenele de iarnă

Pepenele este un fruct "exotic" pentru români în extrasezon, când puţini îşi pot permite să cumpere acest fruct din import. De curând însă, cercetătorii Stațiunii Legumicole de la Buzău au aclimatizat cu succes pepenele de iarnă, un soi provenit din Asia, unde este foarte popular.

Festivalul „Ion Rotariu Cordân” se va desfășura pe 1 martie

S.C.A. „Eminescu” din Coștei va organiza Festivalul „Ion Rotariu Cordân”, cu prilejul marcării a 11o ani de la înființarea fanfarei din Coștei și unirea fanfarelor „Eminescu” din Coștei, „Tineretul” din Satu Nou, „Doina” din Râtișor, „Doina” din Iablanca și „Geoge Coșbuc” din Voivodinț, sub denumirea de „Ion Rotariu-Cordân”.