Muzee ale satului de pe întreg cuprinsul României

Secolul trecut ne-a învăţat că dezvoltarea fără precedent a industriei şi tehnologiilor de tot felul, precum şi schimbarea modului de trai zilnic la nivel global şi al ţării noastre nu pot lăsa în stadiul lor ancestral aşezările rurale. De aceea, în România au existat câteva iniţiative salutare ale cercetătorilor de a organiza muzee ale satului pentru a păstra astfel casele, obiectele şi multe alte lucruri care amintesc de traiul strămoşesc.

După moarte, conștiința cuantică se materializează într-un alt corp, dintr-o altă dimensiune

Dr. Robert Lanza, celebrul om de știință care și-a dedicat viața încercând să descopere și să explice ceea ce înseamă moartea, șochează pentru încă o dată opinia publică cu noua sa teorie. Cercetătorul susține că atunci când corpul fizic moarte, conștiința cuantică trece într-o altă dimensiune, loc unde este pregătită pentru o nouă experiență.

Arde-n sat

Povestirile Mariei Păuței-Gașpăr se înscriu în aceeași zonă tematică descrisă de Ion Bălan și Simion Drăguța, respectiv în universul țăranului de la codru. Note sociale, dar și note de morală tradițională stau, deseori, la originea multor drame omenești din acest spațiu.

Alexandra Negrilă documentează portul tradițional

Pasiunea pentru portul și tradițiile românești au condus-o pe Alexandra Negrilă într-o călătorie fără sfârșit prin toată România. De peste un deceniu, ea bate în lung și în lat fiecare sat din țară, cu un scop clar: să scoată la lumină fiecare obiect vestimentar tradițional rămas de pe vremea bunicilor ei și să reînvie tradițiile autentice. Tânăra documentează portul tradițional și adună piese vestimentare din fiecare zonă a țării.

Ghețarii din Norvegia scot la iveală mii de artefacte perfect conservate

Peste 2.000 de artefacte din Epoca Fierului, perfect conservate, au fost descoperite sub ghețarii din Norvegia. Adunate acolo de-a lungul unei perioade de 6.000 de ani, obiectele oferă indicii prețioase privind istoria locuitorilor din munți.