Ziua Românilor de Pretutindeni

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai, respectiv la 31 mai, anul acesta. Până în anul 2014, Ziua Românilor de Pretutindeni era celebrată la 30 noiembrie, odată cu sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, potrivit Legii nr. 299 din 13 noiembrie 2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 792 din 21 noiembrie 2007. Articolul 10 din Legea 299/2007 a fost modificat prin Legea 101/2015, conform căreia se schimbă data la care se sărbătoreşte această zi.

20 mai, Ziua Mondială a Albinelor

Astăzi este Ziua Mondială a Albinelor. Merită din plin să aibă o zi a lor pentru că sunt cele mai importante viețuitoare de pe Pământ.

Ars Arbore: Agatha Christie, regina crimei

”De la Lucreţia Borgia încoace sunt singura femeie care a ucis cei mai mulţi oameni; cu maşina de scris.”- Agatha

„Lumina” din primăvara epocală

Primul contact vizual cu cel mai proaspăt volum trimestrial al revistei noastre de literatură, artă și cultură transfrontalieră - „Lumina”, frumos ilustrat de Aneta Gașpăr, masterand la Facultatea de Arte și Design a Univesității de Vest Timișoara - în mod simbolic ne înfățișează un ciudat cadou pe care ni l-a dăruit această primăvară pandemică și epocală în întreaga lume. De aceea, revista se deschide cu poemul lirico-etic în cinci tablouri al redactorului Ioan Baba - „Corona ca taină invizibilă”, acesta fiind publicat în loc de editorial.

Cea mai mare bibliotecă românească de conținut educațional digital

A fost (re)deschisă cea mai mare bibliotecă românească de conținut educațional digital. Conține soft educațional, cu simulări, laboratoare virtuale, elemente multimedia interactive și foarte multe jocuri educaționale. Include și lecții pentru copii cu cerințe educative speciale.