Ars Arbore: Eugen Ionescu - Absurdul biped

”O operă de artă este, înainte de toate, o aventură a minţii.” - Eugen Ionescu

Omul-leu, cea mai veche statuie din lume

Așa-numita statuie a omului-leu a fost descoperită în 1939 într-o grotă din Germania – peștera Stadel din Munții Hohlenstein, mai exact.

S. C. A. ”Luceafărul” (”Petru Albu”) la 70 de ani (VIII)

În cursul lunii septembrie 1967 Societatea și-a schimbat sediul și a trecut cu toate secțiile în clădirea din strada Sonja Marinković nr. 16. În ziua de 28 septembrie Comitetul de conducere a ținut ședința la noul sediu. S-a ridicat numaidecât problema reparărilor necesare a clădirii noului sediu. Întreg inventarul și toate instrumentele muzicale au fost trecute în încăpe­rile clădirii care a fost pusă la dispoziție Societății noastre de către Adunarea comunală.

Scrieri încă nedescifrate – hieroglifele mayașe

Unele dintre cele mai faimoase simboluri și texte rămân o provocare chiar și pentru cei mai buni criptografi și lingviști. Rezolvarea acestor puzzle-uri misterioase rămâne la fel de importantă ca în prima zi de la descoperirea lor, din moment ce inscripțiile ar putea conține cheia înțelegerii civilizațiilor intrate de mult în istorie.

Asasinarea Indirei Gandhi

La data de 31 octombrie 1984, Indira Gandhi, prim-ministru al Indiei, a fost asasinată de către două dintre gărzile sale de corp, în timp ce pleca de la reşedinţa sa din New Delhi. Simbol al Indiei contemporane, Indira Gandhi a rămas în istorie ca fiind prima femeie prim-ministru a acestei țări și una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea.