Memorialul Dimitrie Ardelean la cea de-a XI-a ediţie

În mod tradiţional, această manifestare organizată de Societatea de Limba Română din Voivodina, Republica Serbia, în colaborare cu Liceul „Borislav Petrov-Braca” din Vârşeţ, prin care se aduce omagiu cunoscutului pictor academic şi fost cadru didactic al Liceului şi Şcolii Superioare din Vârşeţ – Dimitrie Ardelean, a adunat la un loc farmecul cuvântului şi al culorii.

Hackerii doresc o ”societate paralelă” și plăţi în bitcoin

Hackeri din lumea întreagă, reuniţi într-un congres organizat la Praga, au salutat adoptarea noilor criptomonede ca instrument ce permite oamenilor să iasă din canoanele vieţii moderne şi să se îndrepte spre o „societate paralelă” mai liberă.

Jubileu 70 de ani de program în limba română la Radio Novi Sad

Redacţia programului Radio Novi Sad în limba română, duminică, 3 noiembrie a marcat 70 de ani de program în limba română. La jubileu au participat interpreţi consacraţi de muzică populară românească. În holul Studioului M evenimentul a debutat cu o expoziţie a asociaţiilor de femei cu prefix românesc și tot aici a fost lansată Monografia 70 de ani a Redacţiei în limba română.

Sătenii din Topolnița vor biserică românească

Locuitorii unui mic sat românesc de pe Valea Timocului, vor să construiască o biserică românească. De peste două secole satul Topolnița nu are biserică. Comitetul de inițiativă a primit și binecuvântarea preotului, dar drumul se arată lung și plin de greutăți.

Secera celui ce șade pe nor

“Şi am privit şi iată un nor alb şi Cel ce şedea pe nor era asemenea Fiului Omului, având pe cap cunună de aur şi în mână seceră ascuţită. Şi un alt înger a ieşit din templu, strigând cu glas mare Celui ce şedea pe nor: Trimite secera şi seceră, pentru că a venit ceasul de secerat, fiindcă s-a copt secerişul pământului. Şi Cel ce şedea pe nor a aruncat pe pământ secera Lui şi pământul a fost secerat” (Apocalipsă 14,14-16).