Doloave - Extrase din agenda istorică (I)

Localitatea Doloave este situată în partea de sud-vest a Banatului, mărginită de Dunele de nisip ale Deliblății și se întinde la poalele dealurilor de “leoss” ale acestor Dune, dinspre Satu-Nou, Petrovăsâla, Deliblata și Maramorac, spre est de orașul Panciova, iar Dunele se pierd în lățimea livezilor și holdelor foarte fertile, închizând depresiunea larg deschisă dinspre Dunăre spre sat, din care parte, bat vânturi deseori foarte puternice, rîdicând nu de rare ori, nori grei de praf și nisip.

Liviu Rebreanu - cred în Dumnezeu, izvorul unic al oricărei posibilități de credință

S-au împlinit 75 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Liviu Rebreanu. Despre Liviu Rebreanu s-a scris mult, dar se vorbește prea puțin despre credința acestuia. Comemorând 75 de ani de la moartea lui, e un moment potrivit să descoperim câte ceva despre credința care-l anima.

Dubla statuie a lui Mefistofele și Margarita

Aceasta este, probabil, una din cele mai neobișnuite sculpturi din lume. A fost creată de un sculptor francez necunoscut, în sec, XIX, iar acum se păstrează în Muzeul Salar Jang din Hyderabad, India.

Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la data de 31 august, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Modova din 1990.

Adăpost pentru „albinele rătăcite”

Primul adăpost pentru albine a fost deschis în stupina experimentală „Košutnjak”, pentru albinele care s-au roit încercând să se stabilească în diferite părți ale orașului, provocând astfel o teamă oarecum nerezonabilă a concetățenilor. Astfel, datorită unor oameni buni de la companii responsabile din punct de vedere social și a „Asociației Apicultorilor din Belgrad”, aceste insecte purtătoare de miere își vor avea și refugiul, chiar dacă este temporar.