Eminescu este, în sine, elogiul şi lauda poporului român!

Lui Mihai Eminescu i-au adus laude toţi românii care l-au citit, de la cei mai mari cărturari până la oamenii de rând, fascinaţi de versul şi de verbul său. Nu pot pomeni aici toate monografiile şi ediţiile Eminescu şi nici elogiile închinate din secolul al XIX-lea încoace marelui poet.

Urme în timp

Simpozionul Internațional „Urme în timp” este consacrat operei și vieții părinteului Arsenie Boca, realizat cu binecuvântarea PS. Siluan, episcop locţiitor al Episcopiei „Dacia Felix”

2020 – Un deceniu decisiv

Anul 2020, are o încărcătură deosebită. El reprezintă intrarea într-un nou deceniu. Iar până la finalul anului 2019, lucrurile parcă au fost pregatite expres pentru a fi declanșate în acest nou ciclu. Tehnologia a intrat intr-un fel de tornadă. În care, fiecare descoperire accelerează și generează alte descoperiri, într-un timp mult mai scurt. Datorită internetului și a numărului tot mai mare de oameni conectați.

A fost creată prima frunză artificială

S-a inventat prima frunză biologică sintetică ce absoarbe apa şi dioxidul de carbon pentru a produce oxigen ca o plantă naturală. Această frunză ar putea permite călătorii de lungă durată, în spaţiu.

Apocalipsa din Australia

”M-am întrebat uneori cum este în iad. Credeam că am văzut tot în 20 de ani de activism, dar iadul l-am găsit în Australia. Ţara arde de 4 luni, o durată fără precedent, pe o suprafaţă care a depăşit deja de 6 ori incendiile din Amazonia de anul trecut. Cel puţin, jumătate de milliard de mamifere, păsări şi reptile au fost deja afectate.” – scrie ecologistul Gabriel Păun, directorul Agent Green şi Animals International pentru Europa.