Cum să ajutăm creierul să producă neuroni

Creierul nu încetează niciodată să producă neuroni. Cercetătorii au observat că în regiunea creierului implicată în formarea amintirilor și gestionarea emoțiilor - hipocamp - neuronii vechi sunt înlocuiți cu alții noi proveniți din celule stem. Fiecare din noi are acest potențial, indiferent de vârstă. Cu anumite condiții!

Concurs - „Mărțișorul – simbol al primăverii!”

Consiliul Național al Minorității Naționale Române din Serbia vă invită să participați la Concursul: „Mărțișorul – simbol al primăverii!”

Guvernul Orban a picat

La trei luni și o zi de la învestire, Guvernul Orban a picat în urma moțiunii de cenzură a PSD. Pentru moțiune au votat 261 de parlamentari, împotrivă 139.

Ortorexia, obsesia pentru alimentaţia sănătoasă

Ortorexia nervoasă nu este o afecțiune recunoscută clinic, dar este considerată o tulburare de alimentație caracterizată de o preocupare exagerată pentru consumul de alimente sănătoase, pure, organice, ecologice.

Originea conflictului dintre islam şi creştinism (1)

Între lumea creştină şi islam există un conflict, mocnit sau viu, de aproape 1.400 de ani. Oştile „latinilor“ şi cele ale „sarazinilor“ s-au ciocnit de sute, poate chiar de mii de ori. Aparent, motivele religioase au făcut ca cele două lumi să se înfrunte. Dincolo de ideologie, originea conflictului stă în interese laice şi în patimi umane.