Când devin învechite datoriile pentru facturile neplătite?

În Serbia Legea Obligațiilor reglementează toate datoriile pentru utilități astfel încât acestea să devină prescrise după 12 luni de la apariția datoriei, adică un an de la data de pe factură. După acest termen, comerciantul poate da în judecată utilizatorul serviciului care, pentru a evita recuperarea creanțelor, poate invoca termenul de prescripție.

Expoziția „Paul Celan 101” la Belgrad

Expoziția „Paul Celan 101” dedicată celei a 101 aniversări a poetului român a fost vernisată în cadrul Bibliotecii Naționale a Serbiei la Belgrad pe data de 23 noiembrie a.c.

Cântecul copilului care vrea să se nască

La tribul Himba din Namibia, în Africa de Sud, data nașterii unui copil nu este fixată în momentul nașterii, nici în momentul conceperii sale, ci mult mai devreme: în ziua în care gândul despre copil apare în mintea mamei sale.

Cenuşa de lemn ca îngrășământ

Cenușa de lemn poate fi foarte utilă într-o grădină ecologică, dar poate dăuna și plantelor dacă nu este manipulată corespunzător. Din cauza aceasta iată care sunt cele mai importante proprietăți pozitive ale sale, precum și situațiile în care poate fi dăunătoare.

Andreea Beatrice Ana, campioană mondială la lupte stil liber

Sportiva română Andreea Beatrice Ana a câştigat medalia de aur la categoria 55 kg, la Campionatele Mondiale de lupte Under-23 de la Belgrad, după ce a învins-o în finală pe rusoaica Viktoria Vaulina. În sferturi Ana a învins-o pe kazaha Ainur Aşimova, iar în semifinale a câştigat în faţa turcoaicei Eda Tekin.