Festivalul Dor de primăvară, dor de Eminescu la Coştei şi Vârşeţ

Trei evenimente într-o zi la românii din Serbia - Festivalul Primăverii Dor de primăvară, dor de Eminescu, Coștei - Balul Primăverii 2022 – Hotel ,,Srbija“, Vârșeț - Lansarea campaniei de informare cu privire la recensământul Vorbesc Românește, Sunt Român

Identitatea românească din Serbia, pusă în pericol de recensământul populaţiei din anul acesta

Comunitatea românească din Serbia numără peste 300.000 de persoane, faţă de care autorităţile statului sârb duc o politică tacită de deznaţionalizare şi de încălcare brutală a drepturilor minorităţilor naţionale. Românii din regiunea Timoc nu sunt recunoscuţi ca români şi nu beneficiază de şcoli, educaţie şi servicii religioase în limba proprie.

Când devin învechite datoriile pentru facturile neplătite?

În Serbia Legea Obligațiilor reglementează toate datoriile pentru utilități astfel încât acestea să devină prescrise după 12 luni de la apariția datoriei, adică un an de la data de pe factură. După acest termen, comerciantul poate da în judecată utilizatorul serviciului care, pentru a evita recuperarea creanțelor, poate invoca termenul de prescripție.

Expoziția „Paul Celan 101” la Belgrad

Expoziția „Paul Celan 101” dedicată celei a 101 aniversări a poetului român a fost vernisată în cadrul Bibliotecii Naționale a Serbiei la Belgrad pe data de 23 noiembrie a.c.

Cântecul copilului care vrea să se nască

La tribul Himba din Namibia, în Africa de Sud, data nașterii unui copil nu este fixată în momentul nașterii, nici în momentul conceperii sale, ci mult mai devreme: în ziua în care gândul despre copil apare în mintea mamei sale.