S. C. A. ”Luceafărul” (”Petru Albu”) la 70 de ani (XVII)
În anul 1984 activitatea societății a fost mai rodnică. A participat la Revista comunală ținută la Râtișor în ziua de 15. IV cu orchestra, cu 3 soliști vocali și 2 soliști instrumentiști și împreună cu apariția pe scenă a corului mixt, au fost în total 105 persoane.
E foarte posibil ca rasa umană să devină o rasă de sclavi
Dan Cautiş, fost profesor la Universitatea Politehnică din București, a plecat din România în anii ’80 și a predat, în cadrul Universității Georgetown, din Washington, SUA, cursuri despre transumanism, singularitate și impactul evoluției tehnologice asupra oamenilor. Într-un interviu acordat publicaţiei Playtech, domnia sa a vorbit despre direcţia în care se îndreaptă omenirea, în contextul în care aceasta, așa cum o știm în prezent, nu va mai exista pentru mult timp.
Prima traducere în româneşte a fabulelor lui Dositej Obradović
În dorinţa de a face cunoştinţă cu trecutul şcolilor româneşti de la începutul secolului al XVIII-lea, atunci când încep încercările de introducere a noilor metode şcolare, ne-am oprit la cărturarii bănăţeni, mai cutezători în abordarea problemelor pedagogice cu adevărat progresiste.
Râpa Roşie, micul canion al României
În partea sud-vestică a Podişului Secaşelor, Râpa Roşie se întinde pe o lungime de 800 m şi are înălţimi ce variază între 50 şi 125 de metri. Întreaga sa suprafaţă este de 10 hectare. Peretele vertical imens, ca o orgă uriaşă sau un monument antic căzut în ruine, Râpa Roşie este vizibilă de la mare distanţă, însă nicio priveşişte nu este atât de copleşitoare ca cea de la poalele stâncilor.
Fotografie veche din Petrovasâla
De la stânga la dreapta: Ticuță Ciodran, necunoscut, Georgiță Mandreș și alții.